Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Windows 10 Creator Update nefunguje na procesorech Intel Atom Clover Trail od Lael Ophir - Zkuste si to přečíst ještě jednou: Ad nevidim jediny...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 7. 2017 22:00

    Lael Ophir

    Zkuste si to přečíst ještě jednou:
    Ad nevidim jediny dovod preco by odrazu mal byt procesor X na kerneli Y nepodporovany - jenže přesně to se samozřejmě děje. Nové instrukce přinášejí lepší výkon, a po letech se ukončí podpora starých CPU. Tady v případě x86: Ubuntu xenial will not run on 586 (Pentium) or earlier processors. Support for i586 and lower processors, as well as for i686 processors without the cmov instruction, was dropped in Ubuntu 10.10.

    Připadá vám, že srovnávám ukončení podpory 20-30 stare verze CPU s tim ze Win10 prestali [sic] podporovat 5let stare CPU? Odpověď je zjevně ne.
    Mimochodem když už s takovým srovnání přicházíte vy, tak si alespoň dejte dohromady fakta. Například původní x86 procesory VIA C3 byly bez podpory CMOV, tu měly až jádra Nehemiah (C5XL) uvedené v červenci 2003. Možná že výroba původních jader Samuel 2 a Ezra bez CMOV ještě nějakou dobu pokračovala, možná jiné x86 CPU bez CMOV byly v produkci déle, nevím. Každopádně Ubuntu 10.10 bylo uvedeno v roce 2010. To ukončení "podpory" (ve skutečnosti žádná není) CPU po 7 letech, a ne 20-30.
    Navíc v případě Windows 10 Creators Update a Intel Clover Trail podle všeho nejde o problém samotného CPU, ale GPU nacházejícího se na tom samém čipu. Pak je CPU použitý jen pro identifikaci systémů s tím GPU, kterých se problém týká.