Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Windows 10 havarují do modré obrazovky smrti při přístupu k této cestě od Jakub Lobodáš - Linux má tu výhodu, že se můžeš vrátit...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 1. 2021 13:38

    Jakub Lobodáš

    Linux má tu výhodu, že se můžeš vrátit před update pomalu jedním kliknutím a podívat se v čem je chyba a řešit na místě. Joo takové Win ti sváže ruce, zalepí hubu a hodí ti krásný QR kód, který odkazuje na podporu kde je napsáno reinstall... Nebo ještě lépe, chyba neni ani zavedena v podpoře...

    A že by u Linuxu update zasahoval do chodu celého OS se moct říct nedá. Vždy je to závislost něčeho, to znamená i kdyby sis oddělal kde co, tak do terminálu se vždy dostaneš a můžeš si vyjet historii, chybu, případně automatickou opravu.

    Mám linux už 4 roky, jednou jsem sundal OS tím, že jsem si hrál v kernelu a gtk. Nevím jak, ale nepřišel jsem na to jak to opravit. Předtím jsem měl Win10 a pomalu 1 ročně reinstall, protože nějaký ten update byť nějaké prkotiny ti sundá celé OS a oprava přes USB není možná. (takový facepalm, když si dáš tu práci a načteš si to a pomalu ti to ukáže prostředníček)
    Win10, si stahuje updaty kdy chce, jakoukoliv rychlostí (nejlépe sebere všechnu rychlost a to nejlépe po dobu 30 minut), vyžaduje restart kdy chce, zabere to čas, potom ti udělá fail a vrací se do původního stavu, potom se dostaneš do plochy a celé ta sranda začne na novo. A abych nezapomněl, tak po stahnutí W10 updatu ti krásně vypne síťové ovladače abys už konečně dal restart.

    Asi největší prostředníček od věhlasných W10 jsem dostal po updatu před maturitní zkouškou, udělal se update a nebyl u PC. Plocha byla černá, jen kurzor a já co nebyl mezitím u PC se záloha přepsala. Oprava nebyla možná a teď babo raď. ;)

    A že by mě takhle nechal Linux ve štychu se opravdu říct nedá...