Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Windows 10 jsou nyní na více než 900 miliónech zařízení od klokan - To fňukání mi nepřipadá ani tak "odporné" jako...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 9. 2019 22:48

    klokan

    To fňukání mi nepřipadá ani tak "odporné" jako spíš ubohé. Linux bych zrovna k OS/2 nepřirovnával, ale jinak máte samozřejmě velký kus pravdy. Ono úplně stačí se podívat, jak vypadají věčné flamy na téma systemd. Technologicky i komerčně Linux šanci má a dále bude mít, ale komunita si musí připustit, že uživatelské scénáře ze 70 let nejsou tím hlavním tahounem, a že nikdo nepoužívá počítač, potažmo OS, proto, aby realizoval jakousi údajnou filosofii.

    Na desktopu je prostě open source důležité úplně stejně, jako na serveru, ale musí to být opravdický desktopový OS pro rok 2019, ne skanzen 70, max. 80 let. Jinak řečeno, až bude Linux OS navržený a vyladěný pro ty, co chtějí produkovat video, retušovat fotky, psát knihy (ne v LaTeXu) a hrát hry, ne pro ty, co chtějí vést války vi proti emacs a berou Ritchieho, Thomsona a Perense jako slovo boží, tak se to třeba změní.