Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Windows 10 podle StatCounter poprvé předběhly Windows 7 od Jarda_P - Současnost ukazuje, že OS není už vůbec tak...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2018 21:07

    Jarda_P

    Současnost ukazuje, že OS není už vůbec tak důležitý. Kromě Applu je příkladný i Google. Ten dokázal uživatele naučit, co je to cloud. Gmail otevřete z jakékoliv platformy a funguje. Google docs také. Tím tvoří Windows nepřímou konkurenci.

    Ne kazdy stoji o kloud, zejmena pak firmy, ktere nechteji, aby jejich ultratajne projekty kolovaly po serverech NSA, ktere se o ne s nekym podeli.

    OS neni dulezity, kdyz pouzivam multiplatformni aplikace, takze vymeny OS si vsimnu leda podle jine barvy ikonek. Vetsina aplikaci neni multiplatformni, napriklad proto, ze byly kdysi zbastleny v uzke vazbe na ten spravny OS a multiplatformnost by vyzadovala kompletni prepsani.

    A k vystrnadeni MS nam na Linuxu chybi nejaky klikaci ekvivalent spravy domeny a podobnych veci, defaultne pritomny v repu kazdeho distra. I s nim by ale prechod od MS nebyl prekotny, protoze kdyz uz to nekomu jede nejakym zpusobem, nechce se mu na to sahat. Takze by spis nove vznikajici firmy nezacaly s MS, ale existujici by dal solily a nadavaly.