Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Windows 10 představen. Přinese i virtuální plochy od ded.kenedy - Takže bych se o jejich portovatelnost nebál. Takze na...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2014 9:28

    ded.kenedy (neregistrovaný)

    Takže bych se o jejich portovatelnost nebál.

    Takze na jedne strane tu mame system, ktery (pouze) teoreticky muze bezet i na jine platforme. A na druhe strane tu mame system, ktery prakticky bezi na dalsich platformach. Jen pro zajimavost. Kdyz prisla architektura AMD64, Linux ji podporoval od roku 2001, Windows az od roku 2005. To jen k te snadne prenositelnosti.

    PowerPC (na desktopech se nikdy nechytl

    Jeste ze si toho u Apple nikdo nevsiml. Jinak architektura Power se pouziva na rade dalsich mist - servery, embeddeed reseni. A to nemluvim o dalsich architekturach, ktere se aktivne pouzivaji, napr. SPARC.

    Bohužel si je uživatelé dotáhnou s aplikacemi.

    To uz je opravdu hodne sroubovana konstrukce. Jinymi slovy Windows jsou orezene jenom proto, aby si uzivatelem dotazene aplikace nemohly spoustet na pozadi background procesy.

    Navíc klasický multitasking je na podobná zařízení nevhodný, protože neaktivní aplikace může žrát zdroje na pozadí.

    Neaktivni aplikace muze neco zrat? A napadlo te, ze ARM se pouziva i jinde nez v tabletech nebo telefonech?

    Ad BSD license je open source licence - ovšem není to copy-left licence, což je zjevně pro Google dost zásadní.

    Takze nejdriv je problem, ze to neni GPL a open-source a ted ze neni copy-left. Ujasni si to, nez zacnes neco psat na internet. A ted si dej jako cviceni, proc to v pripade knihoven je vlastne jedno.