Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Windows 10 ukáží data posílaná telemetrií od Niemand - Jak toho dosáhnout? To si musí rozhodnout každý...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 1. 2018 7:25

    Niemand (neregistrovaný)

    Jak toho dosáhnout? To si musí rozhodnout každý sám za sebe. Já osobně na to reaguji například tím, že WIN7 je můj poslední OS od Microsoftu. Obecně, moje řešení je nepoužívat to, s čím zásadně nesouhlasím. Ale to je moje osobní řešení a lidé, kterým takové věci vadí, by se měli rozhodnout podle sebe, podle toho, co je přijatelné pro ně.

    Upřímně, Váš názor mi připadá, jako byste chtěl prosadit co největší sledování a tak se vydáváte za odpůrce sledování, který říká, že se s tím ale bohužel musíme smířit. Neříkám, že tohle skutečně děláte, jen mám podezření, že to možná můžete dělat.

    Ohledně GDPR, které prosazujete, toto je pomoc v právní rovině, ale technicky to neřeší vůbec nic. Pokud budou data sbíraná utajeně, GDPR Vám bude tak platné, jako Vaše přednost na přechodu pro chodce, když Vás na něm přejede auto rychlostí 80km/h. Proto se třeba v kritických úsecích dávají na cestu retardéry, které představují technické řešení. Rovněž tak obrana proti slídění by měla být především technického rázu. Jaká přesně, to je věc osobní volby.