Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Windows 7: zabiják Linuxu? od Kaacz - Jen bych se mozna zeptal, na jakou HW...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 12. 2008 1:23

    Kaacz (neregistrovaný)
    Jen bych se mozna zeptal, na jakou HW sr.cku .. ehm teda ... typ notebooku jste to daval. Nektere firmy jsou k linuxu vstricnejsi (IBM ..) a na strane druhe jsou ty uplne nevstricne (Acer..) na ktere by tucnaka daval jen sebevrah. No a ty ostatni jsou nekde mezi a moc slavne to neni. Notas mam jen firemni IBM Thinkpad T43p a slape to vyborne (Fedora8, oSuSE11.0)..
    Nektere typy Grafickych karet vam jedou v SVGA rezimu dokud nedate nativni firemni ovladace, coz pro nvidii a ati je treba priklikat repos. Je to stejne jednoduche jako stahnout driver z webu a vyhodou pak je jednoduchost update, ktere windows tragicky chybi (drivery a aplikace se musi updatovat rucne stahnout-instalovat a to je dost vopruz). Ja osobne jsem si na jednoduchost pridavani/update aplikaci na linuxu tak zvyknul, ze uz nemam zajem se pracne drbat s windows.
    Mno a co rict ke KDE 4 ? radsi nic .. Jestli chcete mit funkcni desktop jako XP ale stabilnejsi, zkuste KDE 3.5.x. KDE 4 jeste nejakou dobu nebude vhodne pro beznou praci.