Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Windows budou mít dialogové okno pro výběr prohlížeče od treebeard - Definícia: Pseudoargument = argument toho typu, ako používa...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 7. 2009 12:24

    treebeard (neregistrovaný)

    Definícia: Pseudoargument = argument toho typu, ako používa Bodlinka :-) Skúste sa zamyslieť nad relevantnosťou vašich argumentov, a to aj vo svetle toho, že Opera už požaduje, aby bola ponúknutá aj v Ubuntu… 99% vašich argumentov má vo vzťahu k otázke, či má MS ponúkať dialóg pre výber browseru, relevanciu 0–1% a nebudem na ne reagovať, už bez toho sú naše príspevky neúnosne dlhé. Odpoviem na podstatu: Východiskový stav je vo Windows aj bežnom Linuxe rovnaký – mám tam jeden browser a nejakú ikonku, ktorá znamená Internet. Pokiaľ to BFU stačí, nebude ani vo Windows, ani v Linuxe zháňať ďalší browser. Urobí to len vtedy, ak sa v problematike vyzná. Ale u toho, kto sa vyzná vonkoncom nezaváži, či sa k tomu inému browseru dopracuje o trošičku ťažšie alebo ľahšie (medzi napísaním názvu do Googlu a do Synapticu, či prezeraním nejakej ponuky „Pridať programy“ nevidím žiadny principiálny rozdiel). Zhodeme sa, dúfam. že ani linuxové riešenie (repozitáre, konzola, Synaptic a p.) nikoho nijako nemotivuje, aby si browser vyberal. Ak je spokojný s východzím, tak si ho nechá a nebude nič vyberať. A Opere sa nepáčil práve tento fakt – to, že veľa ľudí sa uspokojí s defaultnym browserom. Čiže aj u Linuxu by Opere vyhovovala len možnosť, že by bol user nútený voliť browser už počas inštalácie, alebo možnosť, že pri prvom pokuse spustiť browser na mňa vybehne dialóg pre jeho výber. Nič menej Opere nevyhovuje.

    Takže časom budeme po nainštalovaní nového OS odklikávať desiatky dialógov pre výber prehrávača, rôznych editorov, čítať rozmanité marketingové kecy výrobcov.