Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Yahoo Mail blokuje uživatele, kteří blokují reklamu od Filip Jirsák - Web nemusí zobrazovat žádné podmínky. To, že na...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2015 15:03

    Filip Jirsák

    Web nemusí zobrazovat žádné podmínky. To, že na webových stránkách často bývají reklamy, je všeobecně známá věc. Proto si přeci uživatelé AdBlock a podobné instalují. Takže uživatel ví předem, že na webu může tu reklamu očekávat.

    O povinnosti zobrazovat reklamy jsem já nikdy nepsal. Jde „jenom“ o slušnost. Prostě je slušné buď reklamu na webu akceptovat, nebo na ten web vůbec nelézt. Samozřejmě, pro někoho slušnost vůbec nic neznamená, a pokud takových lidí bude příliš mnoho, nebude to fungovat, a místo toho budeme mít v nejlepším případě všechny weby za paywallem (v horším případě to budou právní bitvy o zákony, které by třeba nařizovaly ISP sledovat provoz a na základě toho platit provozovatelům). Bohužel se zdá, že ta nejlepší varianta založená na slušnosti opět přestane být funkční a kvůli pár neslušným se bude muset používat některá z horších variant.