Hlavní navigace

Názor ke zprávičce YaST se automaticky přepisuje v Ruby od Inkvizitor - Ale jo, nechtěl jsem pomlouvat, ale když chcete......

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2013 20:52

    Inkvizitor (neregistrovaný)

    Ale jo, nechtěl jsem pomlouvat, ale když chcete... Vlastně to začalo tím, že jsem zjistil, že mi pro moji nainstalovanou verzi (cca 3 vydání starou) zmizely repozitáře, takže pokud budu chtít něco instalovat nebo opravit, mám problém. Mohl jsem asi přejít na SLES, kde to bude o něco lepší, ale vzhledem k tomu, že někdy v té době vyšlo Ubuntu LTS, které je dnes podstatně více podporované než SUSE a má podporu 5 let, rozhodl jsem se pro něj.

    Důvody, proč se nevracet jsou dále: nepochopitelná netransparentní politika ohledně desktopových prostředí. OpenSUSE bývalo (jako jedna z mála větších distribucí) založeno primárně na KDE, pak Novell koupil Ximian a získal jsem dojem, že KDE je jenom trpěné. Že jsem pak (už na Ubuntu) přešel na LXDE, je zase jiná story, ale jako dlouholetého KDEčkaře mě to mrzelo a znepokojilo. Dále: měl jsem docela rád YaST, ale ten se snažil některé konfiguráky před uživatelem skrývat a řešit konfiguraci po svém a nestandardně. To mi nevyhovovalo a narazil jsem na to.

    To jsou moje zkušenosti, informace agentury Jedna Paní Povídala zde zveřejňovat nebudu, ale zkrátka jsem ztratil důvěru. Možná se pletu a můj zdroj kecal nebo přeháněl nebo se něco změnilo k lepšímu. Ale je mi to už fuk, už nemám důvod po tom pátrat, přešel jsem jinam a vracet se nehodlám.