Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Začněte stavět serverové aplikace s Node.js (školení) od Kolja - Sestavení provádíme na vývojářských strojích, na cílovém by...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 9. 2018 14:11

    Kolja (neregistrovaný)

    Sestavení provádíme na vývojářských strojích, na cílovém by to ani nešlo, protože je to embedded, které na to nedostačuje (viz další odstavec).

    NPM se spouštět musí, protože existují nody, které nejsou čistě v JS, ale mají část třeba v C (např. node-authenticate-pam nebo node-red-lwm2m). A na to potřebuješ různá komplexní buildovací prostředí (ta jako doplnění k prvnímu odstavci, aby se někdo nedivil, že to zařízení zvládá obecně Node.js, ale ne NPM).

    Zamknout to přes package-lock.json jsem samozřejmě zkoušel. Funguje to, ale jen v prvním levelu. U zanořených závislostí to prostě občas ignoruje.

    Co se týká off-line, tak problém je, že my musíme zákazníkovi zaručit stále stejný produkt, ale nám nikdo nezaručí, že z repozitáře se ta jedna konkrétní verze jedné z tisíců závislostí, jednoho dne neztratí. Zkoušel jsem v package-lock.json zadat node pomocí file://, ale opět, u zanořených závislostí to občas ignoruje.