Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Zloději ukradli Tesla Model S za pár sekund, zachytila je kamera od MasoxCZ - To bylo proto, že na mod3 se kliky...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2018 13:21

    MasoxCZ (neregistrovaný)

    To bylo proto, že na mod3 se kliky otevírají zatlačením palcem, ale jak vlhkost zamrzla, nedokázali kliky ze dveří vyklopit :-) Několikrát se mi totéž stalo u Vectry, Corsy, i Avensise a RAVky; večer pršelo, pak v noci mrzlo, a auto bylo ve vrstvě ledu. Musel jsem kliky a dveře po obvodu napřed oklepat, opatrně otevřít (naštěstí na podzim těsnění mažu silikonovým olejem, takže dveře nepřimrzají na obvodu), nastartovat a zatopit, a pak teprve oškrábat. Ale už jsem zažil i to, že zamrzla táhla uvnitř dveří a s tím se pak nedá dělat vůbec nic, jen tam vlézt jinudy, samozřejmě pokud vůbec je kudy.
    Jednou na Soláni nad Rožnovem dokonce bylo v noci -35 (cca 1994, 95), a to pak ráno motor chcípal už v momentě, kdy jsem i na neutrálu pustil spojku (hádám že olej v převodovce měl zhruba konzistenci želatinových medvídků). 1/4 hodiny jsem to pumpováním spojkou postupně rozhýbával, a pak jsem půlku aut na parkovišti musel roztahovat, protože nikdo neměl startovací kabely. Mě naštěstí baterka chcípla už na podzim, takže byla fungl nová :-)