Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Zvukový subsystém Linuxu začíná s čistěním názvů od - - - @Miroslav Šilhavý "Prostě pro Vás je černoch jako černoch?" Na...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 7. 2020 9:15

    - - (neregistrovaný)

    @Miroslav Šilhavý

    "Prostě pro Vás je černoch jako černoch?"

    Na tyhle multikulturní nudli mě neutáhnete pane Šilhavý. Je sice bežnou praxí, že názorového oponenta SJW označí za rasistu kvůli nějakému slovu vytrženému z kontextu, ale tady snad nefunguje jako Twitter, abyste si kvůli tomu vykňural i zrušení mého PayPalu.

    "Vůbec ne. Spousta kultury je spjata s černochy (neplést si s pojmem "černošská kultura"). Je naprosto v pořádku hovořit o R'n'B a říct, že je spjaté s afroameričany. Je v nepořádku (hrubě nepřesné) říkat, že R'n'B je spjaté s černochy, nebo že je to černošská kultura. První tvrzení říká, že černoši v USA výrazně ovlivnili R'n'B. Druhá tvrzení by říkala, že každý (nejen americký) černoch je součástí R'n'B."

    Tyhle věci tvrdíte Vy. Já o tom, co musí nemusí komu kam patřit nemluvil. Takže nepoušalizujte

    "Protože tím paušalizujete a řadíte do komunity i afroamerického bankovního úředníka z předměstí, který nezná jinou komunitu, než místní církevní."

    Nepaušalizujte úředníky a afroamreciké úředníky z předměstí.

    > Jinak američtí afroameričané, černošši, se na svou kulturu odakzují velmi často, to, že má nějaké nutně přesně dané seznamy aktivit pro všechny do jednoho s nějakým konečným součtem a neexistují vyjímky, to je Váš omezený identitářský výklad, ne můj. Jinak když teda nevíte, tak tady máte

    "African-American culture refers to the contributions of African Americans to the culture of the United States, either as part of or distinct from mainstream American culture. The distinct identity of African-American culture is rooted in the historical experience of the African-American people, including the Middle Passage. The culture is both distinct and enormously influential on American and global worldwide culture as a whole."
    [https://en.wikipedia.org/wiki/African-American_culture]