Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Zvukový subsystém Linuxu začíná s čistěním názvů od Filip Jirsák - Ano, řeč o tom byla a já Vám...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 7. 2020 18:01

    Filip Jirsák

    Ano, řeč o tom byla a já Vám k tomu říkám, že jsou to spojené nádoby a záleží i na tom, co je to za slovo a hlavně kde a proč se používá.
    Slovo X se přestalo používat proto, že byl společenský tlak na to, aby se přestalo používat, protože jeho používání je nevhodné.

    Kde tam vidíte závislost na tom, co je to za slovo a kde a proč se používá?

    Ze všeho nejhorší jsou nepasující případy
    Tak proč takový příklad vymýšlíte, když já jsem uvedl dobře pasující příklad?

    Kategorizace podle rasy není rasismus.
    Je.

    Dělají to i úřady, např. policie atd.
    To ještě neznamená, že je to správně. I úřady to mohou dělat ze špatných důvodů. A pokud to dělají jako kontrolu, aby se zjistilo, zda nejednají rasisticky, je to opět jenom důsledek rasismu.

    Rasismus je nadřazování nebo podřazování rasy
    Není. Nezáleží na tom, zda rasu nadřazujete nebo podřazujete – problematické je už jenom to, že se jí zabýváte v případech, kde nemá hrát žádnou roli. Už jenom z toho, že ji zjišťujete, plyne to nadřazování a podřazování. A může to být různě na střídačku a nedokážete vlastně zjistit, kdo je na tom v důsledku hůř a kdo líp. Ale i kdyby to ve výsledku vyšlo přesně na nulu, je to pořád špatně. Navíc přesně na nulu to nikdy nevyjde – i kdyby to tak vyšlo u ras, nevyjde to u jednotlivců. Takže byste pořád měl lidi, kteří by byli kvůli své rase diskriminováni.

    S tímto slaměným panákem o tom, že chci přetahovat nějako minulost jste začal Vy.
    Ano, začal jsem tím velmi rafinovaně – telepaticky jsem ovlivnil vaši mysl, abyste napsal do komentáře: „A o přepisování historie tady bojujete Vy.“