Hlavní navigace

Mraky softwaru za pusu

6. 12. 2004
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Každý, začínající vývojář se potýká s nedostatkem financí. Právě na to myslí program Microsoft Empower for ISVs, který nabízí vývojářům k dispozici téměř veškerý software Microsoft v podstatě zadarmo a navíc i odpovídající vývojářskou podporu a další výhody.

Každý, kdo chce vyvíjet software, se minimálně v začátcích potýká s nedostatkem financí. Nezáleží přitom, jestli se jedná o samostatného vývojáře nebo softwarovou firmu. I když najdete dobrého investora, je dobré si pečlivě rozmyslet všechny počáteční investice, protože rozhodně nejsou malé.

A právě na tuto skutečnost mysleli ve společnosti Microsoft, kde připravili speciální program pro vývojáře, kteří se chystají na trh přinést nový softwarový produkt. Pokud plánujete během nadcházejících dvou let uvést na trh nový krabicový produkt (nemusí být přímo v krabici ;-) krabicovým produktem se zde myslí opakovaně prodejný software), máte skvělou možnost získat pět licencí veškerých vývojových nástrojů od společnosti Microsoft v těch nejvyšších edicích Enterprise Architect, včetně operačního systému a Microsoft Office. Až 5 vašich vývojářů tak nemusí řešit starosti s licencemi a má vše, co bude potřebovat pro efektivní vývoj. K tomu po licenci na všechny serverové produkty a pět přístupových licencí k serverům (CAL) pro vývoj a testování vašich produktů. Prostě 5 licencí MSDN Universal Subscription. Všechno v nejnovějších verzích – po úvodním pořádném balíku DVD, který je doplněn úhledným pořadačem, vám bude chodit hromádka nejnovějších DVD každý měsíc přímo na váš stůl. Pokud nebudete chtít čekat na kurýra a máte dostatečně rychlou linku, máte možnost si stáhnout cokoli z těch terabytů softwaru přímo z internetu na MSDN Subscription Download.

Každý, kdo kdy psal nějaký program se občas dostane do situace, kdy neví kudy kam. I s tím ve společnosti Microsoft počítali a tak prostřednictvím programu Microsoft Empower for ISVs nezískáte jen mraky softwaru, ale celý plnohodnotný partnerský program, jehož součástí je i odpovídající podpora. Dostanete přístup k moderovaným diskusním skupinám MSDN Online, vyhledávacím nástrojům MSDN Online Concierge Trial, a další.

Aby nebyl program Empower fro ISVs úplně zadarmo a o mraky médií a zásilek si neříkal úplně každý, Microsoft stanovil symbolickou cenu celého balíčku na 420 EUR ročně. Jen pro zajímavost, pokud si to spočítáte, vyjde vám cena DVD na necelých 70 Kč, což je tak zhruba přibližně cena média a to nemluvím o ceně kurýrní služby, která doručí každý měsíc disky až k vám. Nemá cenu už ani srovnávat 420 EUR za členství v programu Empower for ISVs s cenou, kterou byste normálně zaplatili za oněch 5 licencí MSDN Universal Subscription, která je 15.770 EUR.

Má to všechno nějaký háček? Samozřejmě, že má. Jak jsem se již zmiňoval, musíte oznámit vývoj nové krabicové (opakovaně prodejné) aplikace podporující některou z vybraných technologií Microsoft (např. Microsoft Windows XP nebo Windows Server 2003). Microsoft toto před vaším přihlášením pečlivě kontroluje na vašich webových stránkách. Před přihlášením musíte být také členem partnerského programu Microsoft na úrovni Registered Member (členství je zdarma). Microsoft Empower for ISVs je jednoletý program s možností obnovení pro jeden další rok. Všechny výhody nabízené jeho prostřednictvím po dvou letech zanikají. Každá firma se může zaregistrovat do programu pouze jednou.

Dvouleté členství tak počítá s tím, že po dvou letech už budete mít na trhu aplikaci, která se bude dobře prodávat a přinášet vám zisky. Pokud budete chtít směřovat dál, máte možnost si nechat vaši aplikaci otestovat u společnosti VeriTest (v současné době Microsoft nabízí toto testování dokonce zdarma) a kromě příslušného certifikátu získáte i možnost postoupit v partnerském programu Microsoft o krůček dál na úroveň Microsoft Certified Partner a získat tak množství dalších výhod. To už je ale další příběh.

root_podpora

Více informací o programu Microsoft Empower for ISVs najdete na stránkách www.microsoft­.com/cze/partner/is­v/empower.asp.

Pokud máte zájem i o další informace pro vývojáře, přihlaste se k odběru Microsoft ISV zpravodaje. Dozvíte se z něj spoustu zajímavých informací o připravovaných akcích pro vývojáře.

Byl pro vás článek přínosný?