Hlavní navigace

CZECH OPEN SOURCE 2007: nominujte ty nejlepší

15. 2. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Chcete podpořit oblíbené projekty? Zajímá vás, co považují za nejlepší v českém open source odborníci i běžní uživatelé? Server Root.cz pořádá druhý ročník ankety CZECH OPEN SOURCE 2007. Odborná porota i veřejnost vybírají to nejlepší. I vy můžete svým hlasováním ovlivnit výsledky.
COS 2007 320px

Cílem ankety CZECH OPEN SOURCE 2007 je podpořit rozvoj české open-source scény. Domníváme se, že česká komunita je velmi silná a její produkty uspějí i v porovnání s těmi zahraničními.

Chceme představit česká open source řešení široké veřejnosti a zároveň tímto způsobem odměnit jejich autory, kteří si jistě zasluhují náš obdiv a uznání. Zároveň tímto způsobem chceme vyzdvihnout i další aktivity a osobnosti, které pomáhají propagovat myšlenku open source.

Nominace

Zatímco v loňském ročníku určovala nominace odborná porota, letos jsme tuto část ankety zcela přenechali v rukou široké veřejnosti. Hlasování odborné poroty a hlasování čtenářů je proto zcela odděleno. Získáváte tak naprostou svobodu v nominacích i hlasování a je jen na vás, koho zvolíte vítězem letošního ročníku.

I letos bude probíhat hlasování odborné poroty, ale její rozhodnutí bude zveřejněno až během vyhlašování celkových výsledků ankety. Zapojte se i vy! Máte možnost podpořit své oblíbence a zvolit to nejlepší, co může česká open-source scéna nabídnout.

První fáze ankety, během které můžete nominovat své tipy do všech kategorií, začíná právě dnes, 15. února. Potrvá do 11. března, kdy se nominace uzavřou. Deset nejčastěji nominovaných projektů, akcí, software a osobností v každé kategorii poté postupují do finálního hlasování, které potrvá od 15. března do 15. dubna 2007. Nominovat můžete to nejlepší z české open-source scény. Před nominováním si prosím přečtěte krátké podmínky pro nominace.

Nominovat můžete ve čtyřech samostatných kategoriích: software, projekt, osobnost a akce.

  • software: programové vybavení, které je vyvíjeno pod open-source licencí
  • projekt: projekt, který přímo podporuje open source v ČR
  • akce: významné setkání, seminář, přednášková akce a podobně
  • osobnost: člověk, který se významným způsobem zasadil o rozvoj open source u nás
(Nominováni nemohou být lidé přímo spjatí se serverem Root.cz.)

Budeme se těšit na vaše hlasy a při výběru vám přejeme šťastnou volbu!

Podpora

Připravili jsme pro vás několik propagačních ikon, kterými můžete dát o anketě vědět na svých stránkách. Chcete-li, aby vaši uživatelé podpořili v hlasování váš projekt, máte možnost na svůj web umístit několik druhů ikon, které všechny upozorní na naši anketu. Stačí si jen vybrat a umístit krátký kód na stránky.

UX DAy - tip 2

Chcete-li některou z ikon umístit na své stránky, stačí vložit krátký kód dle vašeho výběru.

Mediální partneři

Linuxexpres
Lupa

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku