Hlavní navigace

Názor k článku Klonování obrazu a dva monitory v Linuxu od anonym - Ale tady je zásadní neporozumění v tom, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2008 22:10

    bez přezdívky
    Ale tady je zásadní neporozumění v tom, že já Windows nikomu nenabízím a už vůbec nenutím. Zřejmě jsem byl nedopatřením zaměněn za prvního diskutujícího v této větvi, který skutečně hloupě provokuje. Já jsem jen reagoval (a snad i věcně, aspoň do předchozího postu) na zjevné nesmysly a snažil jsem je uvést na pravou míru (což považuju za přirozené v každé diskusi).

    Tento článek jsem si přečetl s tím, že mne zajímá aktuální stav s podporou více monitorů v Linuxu a moc nadšen nejsem. Někde to chodí, někde jen částečně, zatím docela bída. V tomto smyslu jsem si i v jiném threadu povzdechl, že mi pořádná podpora zatím prostě chybí.

    Aktivně se o OS zajímám, rád zkouším alternativní řešení (to, že mám zrovna Windows, neznamená, že je budu mít vždycky), ale prostě je moje práce velmi specifická (DTP, sazba tiskovin), takže mám taky spefické nároky (celkem logicky - ostatně, vy jste na tom stejně, jen soubor požadavků je jiný). Je pro mne nerálné, abych měl jiné prostředí pro práci a jiné pro zbytek činností. Linux mám tedy v tuto chvíli jen na domácím serveru a routeru, kde svůj účel plní velmi dobře.

    Kvůli tomu, že vím, jak jsem náročný a vím i proč, nemám potřebu svou platformu komukoli nutit a také nikde ode mne nenajdete příspěvek (všechny své příspvěky důsledně posílám jako přihlášený uživatel), kde bych psal "zahoďte Linux, nacpěte tam Wokna". Nejsem LO.

    Vaši nabídku na zprovoznění vaší sbírky hw pod Windows tedy nepřijmu. Nevidím v tom smysl, navíc proč byste měl měnit své funkční řešení za jiné, kde byste nebyl zvyklý na prostředí a nemusel byste mít vše, co potřebujete (což je téměř jisté). Nehledě na to, že nemám vůbec žádné znalosti a zkušenosti ohledně úpravy Windows na non-x86 platformy. Ony by zřejmě v určité míře šly použít aktuální WinCE, k tomu připsat kupu specifických ovladačů, případně přímo úpravit zdroják WinCE (což lze, pokud člověk podepíše asi tak vagon smluv) a naopak vynechat většinu vlastností, které mají desktopová Windows. Mno, znám tedy příjemnější a levnější formy masochismu.

    Víc k tomu nemám co říct. Mrzí mne, že máte pocit, že Windows nutím, ale nic s tím neudělám. Nicméně opravovat zjevné nesmysly v problematice, kterou znám, zřejmě budu nadále. A je jedno, jestli to bude Windows nebo třeba DTP.