Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Linux má jen deset dobrých aplikací, říká zakladatel Gnome od lopata - Děs, rozhovor se hlavně týká toho, zda Miguel...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2011 10:24

    lopata (neregistrovaný)

    Děs, rozhovor se hlavně týká toho, zda Miguel nějak plánuje integrovat Metro UI do Mono. Říká ne a na okraj se zmiňuje, že linux desktop je podle něj docela v háji. Tenhle článek se tváří přesně opačně, pan šéfredaktor se tedy moc nevyznamenal.

    Co Migueal říká je naprosto logické, jeho už destop app opravdu nezajímají, jeho nově založená firma Ximian se soustředí hlavně na nástroje pro vývojáře, které umožňují psát mob. aplikace v C#.
    Proto Mono desktop záležitost (GTK#) budou jen zastarávat.

  • 3. 10. 2011 13:42

    ldx (neregistrovaný)

    No ale budoucnost patri prave tem "mobilnim" aplikacim. Napriklad Android je sice zprasenej (ale zase ne tolik jak vidle), ale hlavne ma jednotny api a market, takze pro nej muzou vznikat aplikace na urcite urovni. Nedochazi tam ke tristeni sil jako na ostatnich platformach (linuxove distra zejmena) atd., zaroven zustava stale otevrenej na rozdil od konkurence. Od zacatku (rovna se nakup zarizeni nebo flashnuti systemu) vsechno funguje podle predpokladu - kdyz ne muzu stroj reklamovat, u prave instalovane aplikace vim, jak se bude chovat, je tam vlastne urcity system rizeni kvality...

    Linux v soucasne filozofii roztristenosti IMHO nema sanci se prosadit, dokud tyhle veci neprevezme. Nez se tak stane, zustane jen kvalitnim "podvozkem" pro ruzne platformy, ktery na nem stavi uz s jinym pristupem (Android, MeeGo, embedded systemy jako OpenWRT, specialni OS pro superpocitace atp.)