Hlavní navigace

Názor k článku Prohlídka GNOME 3: v čem je vlastně tak revoluční? od anonym - Ono cele vydani G3 je takove srandovni. Staci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2011 19:52

    bez přezdívky

    Ono cele vydani G3 je takove srandovni. Staci zabrowsit do FAQ Gnome, clovek se opravdu pobavi:

    #####

    "The Shell is designed in order to minimise distraction and interuption and to enable users to focus on the task at hand. A persistent window list or dock would interfere with this goal, serving as a constant temptation to switch focus."

    Kdepak, me spise rusi, kdyz ten taskbar nemam. Zkuste minimalizovat okno aplikace (krokolmne pravym tlacitkem na title baru aplikace) a vite prd, co je spustene.

    #####

    "The omission of a window list or dock also reduces the amount of screen space occupied by the Shell, and therefore makes it better suited to devices with smaller screens."

    Uz jsem si myslel, ze si to autori Gnome neuvedomuji, a ejhle, oni o tom vi, dokonce to tak cele postavili. Vrta mi jen hlavou, proc si mysli, ze vsechny ty desktopy a notebooky maji tak titerne displeje s dotykovym ovladanim?!

    #####

    "Extensive testing by developers, designers and community members." + "A small usability study was conducted in December 2010 which confirmed the viability of the GNOME Shell design."

    Na kom to zkouseli? Komu to predvadeli? Umim si predstavit, ze nekdo nedotceny pocitacem (a kdo tudiz na pocitaci zatim extra nepracuje - pocitac neni vyrobnim prostredkem) jednoduchost Gnome3 uvita.

    #####

    ... A co me jeste zarazilo: vsechna prezentacni videa jsou podkreslena naprosto uchylnym "hudebnim" motivem - jako by slo o reklamu na chrastitka.

    Jsem zklaman, ale pevne verim, ze si autori Gnome vsimnou, ze ne vsichni maji tablety, a nektere vlastnosti do prostredi vrati:

    - vraceni taskbaru
    - staticke virtualni plochy (respektive jejich pocet)
    - tlacitko pro minimalizaci a maximalizaci
    - moznost nastaveni velikosti ikon v nabidce
    - moznost dat si na panel sve zastupce
    - moznost customizace panelu
    - moznost nastaveni chovani pri kliknuti na ikonu aplikace (nyni prepnuti na bezici instanci, s Ctrl-Click spusteni nove instance)
    - odloupnuti od nekterych gnomich aplikaci, ktere nikoho nezajimaji (IM: radeji pidgin, nez nehotove empathy) + deintegrace techto vnucenych aplikaci
    - moznost nastaveni nabidky pro vypnuti systemu (Alt+click / logout + shutdown je opravdu wtf)