Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoftu unikl zlatý klíč od Secure Bootu od Lael Ophir - Ad proč to používá na aktualizaci systému externí...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2016 16:03

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad proč to používá na aktualizaci systému externí disk, na kterém systém není - protože při instalaci patchů se používá interní disk, na kterém je nejvíc místa. Některé externí disky špatně vracejí Removable Media Bit, takže jsou považované za interní.

    Ad proč to mění přístupová práva k celému disku - podle všeho nemění, protože disk je vidět jako RAW (řekněme blokové zařízení), a ne jako FS.

    Ad aby si to vytvořilo nějaký temp adresář, do kterých si to dá dočasná data a po instalaci to uklidí - přesně tohle se běžně děje, ale když disk vyškubnete během instalace, tak po sobě instalátor těžko uklidí

    Ad proč to teda bez toho externího disku jelo rychle, zato s ním ne (což evokuje spíše to, že to dělalo úplně něco jiného, než si odkládalo nějaká data kvůli místu a proto se to u této činnosti aktualizace zastavila a bez disku to pokračovalo dále) - mohl to být M@licio0s Software R3moval Tool, mohly se tam odkládat staré verze binárek, nebo to mohl být temp disk použitý kvůli nedostatku místa na primárním disku (i když teď na něm prý místo je). Těžko říct. Aktualizace píšou log file, v tom by se to dalo dohledat.