Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Apache Guacamole: gateway pro vzdálený desktop (RDP a VNC) od Martin Vancl - Diky za clanek. Uz nejakou dobu se taky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 3. 2020 14:00

    Martin Vancl

    Diky za clanek. Uz nejakou dobu se taky chystam Guacamole nasadit.

    Mam par otazek:

    1) Kdyz je nutne kompilovat proxy, proc to cele nespustit v Dockeru? Ja to zkousel a jelo to. Ma kompilace nejake vyhody?
    Pouzival jsem tento docker-compose, z 99% jsem se nekde inspiroval, me upravy jsou minimalni https://gist.github.com/tuxmartin/55c27c57bd5d533f66254d350761b516 (zdroj se mi uz nedari najit).

    2) Je mozne nejak nastavit potvrzeni pred pripojenim?
    Priklad: potrebuju pridat dost uzivatelskych poctiacu, kterym delam vzdalenou spravu. Rad bych se vyhnul tomu, ze kdyz omylem mysi kliknu na jiny pc, okamzite se k uzivateli pripojim. To neni zadouci a je to neslusne. Proto by se mi libilo, aby nejdriv vyskocilo okno s hlaskou neco jako "Opravdu se chcete pripojit? Ano/Ne".

    3) Resil jste nejak moznost pripojeni usb flash disku, lokalnich disku a tiskaren do RDP? Jde to vubec? Po pripojeni vidim ve win10 neco jako "guacamole printer". Ale na pc mam pritom vice tiskaren.

    4) U nekterych Windows pocitacu pouzivam Wake on Lan, kde se nejdriv pres Winbox, pripadne SSH prihlasim do mikrotiku a poslu WoL paket. Jde tohle nejak vyresit v guacamole?

    Diky!

  • 24. 3. 2020 14:17

    Milan Beneš

    Zdravím

    1) Je to asi otázka vkusu. Mnoho let používám LXC, takže košile je pro mě bližší než kabát.
    2) Guacamole umí filtrovat, čili nemusím procházet tím košatým stromem. Také je možní jít přímo na URI daného spojení. Teď jsem se koukal na connection properties a na první dobrou tam nevidím nic jako "potvrzení připojení".
    3) Device redirection tam je, ale nějak extra jsem to neřešil, pro můj use-case je to spíše nežádoucí.
    4) Na WoL už je pull request, v dohledné budoucnosti má být :-).