Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Bezpečnostní střípky: zkuste hacknout sami sebe od MCE - Pravda, objevila se nová zranitelnost v aplikaci JAVA...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 1. 2013 20:44

    MCE

    Pravda, objevila se nová zranitelnost v aplikaci JAVA a ukazuje se, že pouhá aktualizace na poslední verzi nestačí.Avšak ochrana před tímto typem útoku je poměrně snadná, stačí spouštění Javy v prohlížečích zakázat. V okamžiku, kdy budete potřebovat přistupovat na webové stránky, kde se bez Javy neobejdete, např. na stránky internetového bankovnictví, tak v takovém případě doporučuji nainstalovat si ještě jeden prohlížeč (možná už na svém počítači máte nainstalovány prohlížeče dva či více) a pro něj Javu povolit, a z něj pak chodit jen na tyto stránky a nikam jinam, více viz http://www.cleverandsmart.cz/zakazte-javu/.

  • 30. 1. 2013 8:45

    Jaroslav Pinkava (neregistrovaný)

    To vše je pravda, a tyto informace obsahují v článku odkazované stránky. Není příliš slušné odkazovat se pouze na vlastní zdroje, budí to dojem sebestřednosti a neobjektivnosti. Pokud by se takovýto styl psaní objevil třeba v diplomové práci, byl by označen jako plagiátorství.
    Omlouvám se za poučování, ale i na internetu je třeba dodržovat určitou etiku. Nejste žádná velká vyjímka, bohužel tato praxe je na internetu až příliš častá, to však neznamená, že bychom si na to měli zvykat.

  • 3. 2. 2013 21:59

    MCE

    Máte pravdu, v odkazovaných zdrojích (prolétl jsem je jen zběžně), autoři příspěvků dospěli, zdá se, ke stejným závěrům. Vzhledem k tomu, že se problematice bezpečnosti též dlouhodobě věnuji, nelze se divit, že poměrně často dospěji se svými kolegy ke stejným závěrům jako zahraniční autoři, na které odkazujete. Pokud si projdete i ostatní příspěvky na mém webu, zjistíte, že tam, kde vycházím z nějakého jiného zdroje, tak ho cituji. Držte se prosím tématu článku a vyvarujte se osobních invektiv.

  • 4. 2. 2013 9:29

    Jaroslav Pinkava (neregistrovaný)

    Víte, opravdu stačí si projít namátkou jen některé "článečky" na Vašem webu. Odkazy na jiné zdroje nevidím. Např. z novějších (nemám čas procházet toho více) APT, Spear phishing, Co je to drive-by download malware a jak se mu bránit - že by i toto vše bylo z vašich výsledků? Jakýkoliv odkaz na zahraniční zdroje, na původ těchto pojmů zde chybí. To, co jsem řekl výše o sebestřednosti a neobjektivnosti prostě platí.

  • 6. 2. 2013 22:25

    MCE

    Příspěvků o APT je na mém webu několik, když vezmu ten první, který jsem napsal, tj. APT je jen buzzword , tak se v něm odkazuji na Bruce Schneiera. V příspěvku spear phishing se zase odkazuji na svůj starší příspěvek, na který na crypto-world sám uvádíte odkaz.

    S problematikou, o které píši, se denně setkávám, takže pokud v článku není uveden odkaz na žádný zdroj, tak se jedná o můj vlastní názor, za kterým si stojím, a nepotřebuji se přitom zaštiťovat nějakými zahraničními autoritami. Pokud jsem v nějakém svém příspěvku použil pojem, aniž bych ho řádně vysvětlil, je to možné.