Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Bootujte ze sítě plnohodnotný systém od Franta - V roce 1995 jsem bootoval plnohodnotný systém ze...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 5. 2011 16:50

    Franta (neregistrovaný)

    V roce 1995 jsem bootoval plnohodnotný systém ze sítě, normální diskless boot. Na PC nebyly žádné disky, jen síťová karta, takových počítačů bylo asi 200 a jeden Novell server. Stanice bootovaly do Windows 3.11, neuvěřitelně rychle, uživatelé měli restrikce na diskový prostor, vše řešeno starým dobrým Novell 3.12. A pak mi povídejte něco o pokroku. Objevujete dávno objevené.

  • 29. 5. 2011 22:22

    Trident (neregistrovaný)

    Ne neobjevuje. Jen Intel prespecifikoval jeden shit od IBM na jiny shit made by Intel a pojmenoval ho jinak. Respektive udelal z nej jeste shit vetsi. Misto toho aby vyrobil neco tak sikovneho jako suni wanboot.

    Taky jsme pouzivali network bootovani v Novelu. Sitovky byly osazeny EPROMkama s RPL/RIPL boot rom. Specifikace se datuje nekdy do roku 91-92.
    Problem je v tom ze tehdy si clovek musel zajistit EPROMky pro sitovky co nebyla zas az tak samozrejma vec. Nakonec se musely objednat z Nemecka.
    Takhle se bootoval i OS/2 ale v praxi jsem to jenom zkousel. Nikdy jsem to nevidel nasazene.

    RPL umi stale nektere lepsi network boot moduly. Dokonce jsem videl i na peckach podporu RARP bootu ktery je jinak bezny u Sunu.