Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Čína posiluje kontrolu nad internetem, chce zatrhnout VPN od xsouku04 - Hlavní problém internetu v Číně ale není firewall,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 1. 2017 9:29

    xsouku04 (neregistrovaný)

    Hlavní problém internetu v Číně ale není firewall, ale naprostá nezkutečná záměrná pomalost a nespolehlivost zahraničního (nečínského) internetu. I když mi VPN většinou fungovalo, moc se s tím pracovat nedá. Bohužel to vede k větší izolovanosti Číny, lidé neumí Anglicky, protože to nemají kde upotřebit.
    Myslím že by úplně mohlo stačit blokovat různé propagandistické weby a také weby na masové ovlivňování lidí jako třeba facebook. Zbytek internetu by klidně mohl zůstat. Komplikuje to třeba i takové drobnosti jako aktualizaci firmware.
    Jo a co je zajímavé, v Číně blokují také google samotný. Trochu to tomu arogantnímu googlu přeji, alespoň podpoří místní konkurenci. Google dělá machra, ale přitom si v nejlidnatější zemi světa ani neškrtne. Podobně Facebook.

  • 25. 1. 2017 9:39

    knezi (neregistrovaný)

    Co se týče Googlu, dříve v Číně byl (a souhlasil s nějakou částečnou cenzurou). Po nějaké době si cenzuru v Googlu rozmysleli, přestali blokovat závadné stránky a tak je zablokovala na oplátku Čína.

  • 25. 1. 2017 20:39

    kallsyms

    Moje zkušenost asi rok zpět: z openvpn VPN-ek vrátaně mého serveru (který neměl být na žádném blacklistu) nešla ani jedna. Tor bridge byly blokovány všechny, co jsem zkoušel. Určitě používají deep packet inspection.

    Paradoxně bezproblémově fungovalo tunelování přes SSH a to i na sítích s 50% packet lossem.

    BTW internet přes roaming na SIM kartě koupené v Hong Kongu v Číně z nějakého důvodu filtrován nebyl, i když SIM koupená od úplně stejné čínské firmy v Číně filtrována byla.