Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Co vám chybí u hostingů v roce 2013? od 2046 - Uplne souhlasim s problemem migrace emailu.. to je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2013 20:16

    2046 (neregistrovaný)

    Uplne souhlasim s problemem migrace emailu.. to je vzdycky nejvetsi peklo. Donedavna sem to resil u vsech klientu co to slo s Google apps, Ktery byly do prosince zadarmo.. jakakoli migrace pak probihala naprosto bez problemu, nehlede na to ze se nezatezoval hosting emailama.. bohuzel, google apps sou uz jen za $ a nove reseni zatim nemam.

    Ceske hostingu sou opravdu vetsinou hrozne.. jedno omezeni za druhym.
    Vetsina z nich ma standartne pouze FTP {to by se snad uz melo zrusit jako morseovka ne?} a SFTP je jen vyjimkou.. o SSH nemluve.. databaze clovek musi platit extra, popripade jine vychytavky.. jednou chybi to jindy ono.
    Co je ovsem desive je vetsinou rozhrani na spravu, to je opravdu silenost, Nez pak najdu kde ze to maj zahrabane nastaveni DNS pokud to vubec dovolujou menit. Alespon ze nekteri pouzivaji Plesk... ano reknete tak si prejdi na ten nebo ten hosting a ses v pohode.. jenze realita je jina, klient prijde s koupenym hostingem a hotovo ;( a kdyz ma clovek kazdy mesic noveho klienta tak je to opravdu "zabava" :)

    Dost dlouho sem hostoval mensi veci na Dreamhostu a to co mi nabizeli sem doted v cechach za ty penize nenasel. Neomezene prostoru {mam tam porad kolem 120GB dat} neomezene domen, snadna sprava DNS, usivatele, SSH, neomezene domen, moznost migrace na VPS..to vsechno za 9$ mesicne...
    Zatimco u jednoho ceskeho hostingu sme potrebovali prejit na jejich vysssi sluzbu a nechali si to zaplatiti .. what? Na jinem clovek chce prejit z nestastne objednaneho Windows hostingu na Linux a mam platit za prechod. What? . U dreamhostu.. prejit z Hostingu na VPS ..jasne s radosti, prejit nazpatek na hosting jasne s radosti, potrebuju poresit problem, jasne realtime chat, s radosti, ..hezky den.. 9$ mesice 50 domen... ano je to trosku prehnane a popravde neslape to nijak rychle.. je to zavodou.. v pripade ze ale clovek ma klientelu v US pak je to proti cecham naprosto nesrovnatelna pohoda.

    A tak clovek jen skripe zubama.

    Je treba dodat ze chapu ze straveny cas na migraci, na podpore stoji penize.. lidi musej bejt zaplaceny.. ale prece jenom, proc to jde jinde a nejde to globlane v cely cesky republice?

  • 4. 2. 2013 11:20

    davidulus (neregistrovaný)

    Já jsem jako alternativu ke Google Apps zvolil outlook.com (narozdíl od Google Apps je zdarma, nabízejí pro každou doménu 500 e-mailových účtú, pro každý účet neomezený prostor a 7 GB na Skydrive - to jsou dobré argumenty na klienty). Akorát tedy outlook.com nepodporuje IMAP (údajně se plánuje, ale žádné konkrétnější informace jsem k tomu nenašel), podporuje ale nějaké jiné synchronizační protokoly, které synchronizují i kontakty a kalendář a jsou podporované na mobilních zařízeních (na Android s doplňkem) viz http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows/outlook-mobile. Nejvíc mě k tomu přesvědčil tento článek: http://www.zive.cz/clanky/jak-vyuzit-outlookcom-naplno-domena-a-synchronizace/sc-3-a-165212/default.aspx