Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Čtvrt roku s linuxovým telefonem Nokia N900 od ttt - jsou to co N900 odlisuje od iPhone a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 4. 2010 9:13

    ttt (neregistrovaný)

    jsou to co N900 odlisuje od iPhone a duvod proc se nerozsiri tak jako iPhone. Ja se priznam, ze jsem N900 nedrzel v ruce, ale podle popisu chyb, ktere tady diskutujici popisuji si myslim, ze jeste ceka Maemo/MeeGo dlouhy kus cesty. Kdyz se pokusim (neobjektivne) srovnat s iPhone, tak ten vitezi na cele care s jedinou (byt velkou) vyjimkou. iPhone je velmi tesne svazan s Applem a je poprietarni az do morku kosti. To je jedine co mi na nem vadi, ale jinak ani po roce a pul pouzivani nenachazim na iPhonu veci, ktere by me stavaly, zadne nedodelky. Snadno se pouziva, nic nevrze, vse sedi, snadny upgrade firmware, snadna instalace a aktualizace aplikaci. Nepreberny vyber SW bez toho ze bych jej musel jailbreaknout. Muzu si nainstalovat SSH klienta, VNC/RDP klienta a 100tis dalsich aplikaci. A dulezite: uzivatelska zkusenost. Pouzival jsem predtim WinMo a byl jsem po roce pouzivani naprosto znechuceny nestabilitou a tuposti toho pristroje (a to stal 15tis). V porovnani s nim mi prijde iPhone jako maly zazrak. Divam se nicmene zalibne po HTC Legend. Kolega si ho koupil a vypada moc hezky, ale nemam ho osahany, abch mohl rict jestli ma/nema dotazene vsechny funkce k dokonalosti. Nicmene si myslim, ze globalne se bude rozhodovat mezi iPhone, Androidem a mozna Windows Phone 7 Series (hrozny nazev). V US popularnimu BlackBerry podle mne dojde dech. Nema dotykovy displej, z meho pohledu strasne ovladani nepouzitelnou kulickou a temer nefunkcni integrovany prohlizec. A MeeGo by musel hodne zapracovat jak na nedodelcich, tak i na marketingu.

  • 1. 4. 2010 9:39

    Karotka (neregistrovaný)

    Urcite souhlas. Jeste to bude chvili trvat, nez se drobnosti vyladi, ta dalsi Nokie uz bude o tridu lepsi.

    Ale doufam, ze se globalne bude rozhodovat mezi MacOS(Iphone) a Maemo(Nokia, mozna nekdo jiny). Androidu vubec nefandim, podle me je to zbytecny system stejne tak jako Windows Mobile.

  • 1. 4. 2010 10:38

    ttt (neregistrovaný)

    Bylo by to hezke, ale jak sleduji zahranicni weby, vidim kolem Androidu neskutecny hype. Srovnatelny ma jen iPhone/iPad. Googlu se podaril husarsky kousek. Intel/Nokia by museli hodne zapracovat v teto oblasti a mozna ani to by nestacilo. Android je jako lavina. Na CES2010 byl k videni (u vyrobcu zarizeni na ARM platforme) temer vyhradne Android, to o necem vypovida.

  • 1. 4. 2010 14:28

    titanik (neregistrovaný)

    ano, pripomina mi to marketigvou akci typu betacam-vhs, a meli jsme do doma tu kvalitnejsi techologii z tech dvou?

  • 6. 4. 2010 11:35

    skinner (neregistrovaný)

    iPhona jsem v ruce měl a jedna věc mě naštvala během půl hodiny.. Nepočítaje proprietárnost a to, že jsem nemohl vyzkoušet žádnou aplikaci (protože na 2 dny testování jsem nehodlal provádět registraci na iTunes) mě absolutně znechutila nemožnost použít jeho datové připojení přes BT pro PDA, NTB apod… Zaslechl jsem ale, že snad tato možnost tam už byla doplněna. WM nemá smysl vůbec diskutovat a jestli pánové z redmondu myslí své plány s Windows Phone 7 vážně, nedokážu si představit, kdo že by to měl vlastně používat.. Doba jednoaplikačního systému je podle mého v nenávratnu.. Jinak musím říct, že od ledna, kdy jsem N900 koupil jsem s ní maximálně spokojen a doposud jsem nenarazil na jediný problém vyjma výše zmíněného občasného zpomalení při příchozím hovoru.