Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Debian 7.0 Wheezy vylepšuje bezpečnost a nasazuje multiarch od psc - Tak systemd se už pomalu stává mainstreamem, i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 5. 2013 2:05

    psc (neregistrovaný)

    Tak systemd se už pomalu stává mainstreamem, i taková konzervativní distribuce jako Debian s ním laškuje. Tak nám tu zůstává jen Slackware, Gentoo a samozřejmě Free/Net/OpenBSD. Holt mlamojové z Fedory určují trend Linuxového desktopu a servery se s tím bohužel vezou. Dokonce i Sabayon, binární to odnož Gentoo píše na svých stránkách, že "systemd přichází, devadesátky a VHS jsou pasé". Co na to říct ?

    Doufám, že dalším úžasným projektem bude jednotná, binární správa konfiguračních údajů ala Windows Registry, protože textové soubory rozházené po /etc mají nejednotný formát, je jich hodně, každej si je edituje jak chce a je to vůbec celé takové zastaralé a snad všichni chápou, že ten bordel je potřeba odstranit. Možná někdo resuscituje Elektru, nebo to hošan Lennart a spol. napíšou from scratch, ať se předvedou jaký jsou to borci. RedHeat to s nadšením zafinancuje. Hlavním přínosem bude daleko rychlejší vyhledávání. Místo grep -lri reinvent_wheel /etc si spustíte regedt64lin a jednoduše kliknete na tlačítko vyhledat a výsledek vám vrátí o 18,46% rychleji ! Nový regedit bude pro sestavení i běh vyžadovat gnome libs, pulse audio a samozřejmě i systemd.

  • 10. 5. 2013 20:12

    Heron

    +1

    Bohužel, je to tak. Aby hrál zvuk, je třeba odinstalovat Pulse Audio. Aby fungovala síť, je třeba odinstalovat Network Manager. A teď, aby fungovaly služby, se bude odinstalovávat SystemD.

    Dosud na CentOS 5 vypínám HAL a MessageBus, evidentně jsou k ničemu. Teď se ten okruh služeb na vypnutí obměnil.