Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku FireHOL - nejsnazší firewall od petr - prosím o pomoc při spuštění. podařilo se mi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 2. 2005 15:46

    petr (neregistrovaný)
    prosím o pomoc při spuštění. podařilo se mi rozjet firehol na počítači, kde je grafické rozhraní. tady jsem to odzkoušel a rozhodl jsem se, že firehol použiji i v praxi. v práci na server. zde je nainstalovaný linux fedora core, bez grafiky, pouze v textu. netuším proč, ale firehol.sh nejde spustit. vypíše:
    "Command 'cat' not found in the system path. FireHOL requires this command for its operation. Please install the required package and retry. Note that you need an operational 'which' command for FireHOL to find all the external programs it needs. Check it yourself."
    toto je hláška, která se má zobrazit, když nějaký program není v systému. aspoň to tak chápu, když se podívám do firehol.sh. přitom ale, když napíši cat --version, tak mi to vypíše verzi "cat". tudíž v systému je. opravdu nevím, co s tím.
    no a ještě by mě zajímalo, kam co umístit, aby se firehol spustil po restartu počítače automaticky např. po aktivaci eth rozhraní. a chápu správně, že pravidla se po takovémto restartu počítače znovu vygenerují?
    děkuji moc za rady. petr i c q 62 62 14 52
  • 14. 3. 2005 8:49

    petr (neregistrovaný)
    tak už to běží. v systému chyběl příkaz which, pomocí kterého se na začátku zkoumají všechny ostatní. stačilo ho dohrát a už to jede.