Hlavní navigace

Foto reportáž: jak se žižkovský televizní vysílač mění v datacentrum

12. 1. 2014
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Analogové vysílání ustupuje tomu digitálnímu a uvnitř kdysi přeplněných televizních vysílačů se uvolňují velké prostory. České Radiokomunikace přemýšlejí, jak stovky budov využít, a proto první z nich přebudovávají na datová centra. Podívejte se s námi do budovy u paty Žižkovské věže, kde takové datacentrum stojí.

Budovy televizních a rozhlasových vysílačů jsou v mnohém specifické. Mají výborně zařízené energetické napájení, jsou propojené datovou sítí a jsou připraveny pojmout komunikační technologie. Protože kdysi nacpané sály zejí díky digitálnímu vysílání prázdnotou, jak jsme vám před časem ukázali na Ještědu, je čas je postupně přestavět na něco, o co bude zájem. V žižkovském vysílači proto vzniklo datové centrum.

Na zítřek jsme pro vás připravili podrobnou reportáž z prohlídky celé budovy a dozvíte se spoustu technických podrobností. Dnes můžete ochutnat díky foto reportáži, kterou jsme pro vás vytvořili.

Autor článku

Petr Krčmář pracuje jako šéfredaktor serveru Root.cz. Studoval počítače a média, takže je rozpolcen mezi dva obory. Snaží se dělat obojí, jak nejlépe umí.