Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku FSP protokol - Internetová Legenda (4) od benghi - No, když tak ten článek čtu... Spousta keců,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 1. 2005 13:00

    benghi (neregistrovaný)

    No, když tak ten článek čtu... Spousta keců, jinak to, co si člověk může přečíst v manuálu.

    Tak pár věcí se mi doopravdy nelíbí. Jak se prosímvás řeší to, čemu se u KISSu říkalo ,,Snowball efekt''? Tam tento problém způsoboval přímo modem, což nakonec vedlo Toma k implementaci frame killeru, ale zde může snowball nastat také, ikdyž tu neexistuje institut potvrzování.

    Příklad:
    Klient odešle serveru požadavek na část souboru. Tento požadavek nabere v síti nějaký divný směr, takže dorazí k cíli až v momentě, kdy díky timeoutu stačí klient poslat řekněme 19 dalších požadavků. Server by tedy měl poslat zpět 20x totéž. Ovšem s největší pravděpodobností dorazí requesty naráz, neb linky se různě sdílí a přiděluje se na nich čas, nebývá to takový ten chaos znamý z malých sítí. Když tedy server pošle zpět 20x totéž, ucpe tím linku, přičemž jakmile první packet dorazí klientovi, pošle další request. Tomu bude cesta k serveru trvat ještě déle, než před tím, neb linka bude ucpaná těmi 19 zbytečnými packety, přičemž se těch requestů podaří poslat o trochu víc, než před tím. Tenhle stav se bude už jen zhoršovat, až to ve finále dopadne tak, že síť bude zahlcena packety aniž by se přenášela nějaká užitečná data.

    Řešení založené na měření času odezvy a dle toho úpravy timeoutovacího časovače zase povede k tomu, že jedna menší porucha na lince na solidně dlouhou dobu ucpe přenos, čili nastane stav, který autor vytkl protokolu TCP. Čili kde je ta výhoda?

    Nechci se zastávat ftp, neb to je zrůdnej protokol. Ale celkem chápu člověka, kterej o FSP prohlásil, že je to zlej program.

  • 20. 1. 2005 22:36

    fikus (neregistrovaný)

    ty kokšo, tak si přečti manuál a dej pokoj.
    třeba se najde někdo kdo se poučí, mě to sice
    nijak extra nezajímá, ale přečtu si to rád.

  • 21. 1. 2005 19:20

    Radim Kolar (neregistrovaný)

    nefunguji neb server nepreposle data rychleji nez 1x za 3 sec. Dostane sice hafo pozadavku na resend, ale posle jeden a zbytek zahodi. Pokud je na siti bezny ping time > 3s, tak lze server nastavit treba na 10 sekund.

    Asi bych mel napsat jeste jeden vzdelavaci dil pred silvestrovskym. Nejdriv prace, potom zabava ;( Vlastne moment. Nejdriv duchovni pokrok a zabava neni nutna -- je v tom jiz zahrnuta.