Hlavní navigace

Galerie: linuxové hry, které se chystají na Steam

20. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na Steamu už přes rok běží akce Greenlight, která umožňuje nezávislým vývojářům dostat na oblíbenou službu své hry. Nás může těšit, že hromada z nich se chystá i na Linux. Podívejme se na devatenáct kousků, které úspěšně prošly uživatelským hlasováním a brzy se na Steamu objeví. Je mezi nimi i česká hra.

Za rok prošly náborovou akcí Steam Greenlight desítky zajímavých titulů. Jak to funguje? Docela jednoduše. Pokud vývojář chce dostat své dítko na Steam, založí mu v Greenlightu profil. A potom už je na uživatelích, aby hlasovali a o hru tak projevili zájem. Může přitom jít o hry, které už vyšly, ale i ty, které jsou teprve ve vývoji (vydání by ale mělo být na dohled).

Právě skončeným kolem úspěšně prošlo 37 her, z nichž se minimálně 19 dostane i na Linux. Často mezi nimi najdete hry s originálním grafickým zpracováním i námětem, přičemž jednoznačně nejoblíbenějším žánrem jsou adventury.

root_podpora

Jednou z nich je i J.U.L.I.A. od českých autorů Jana Kavana a Lukáše Medka. Hra už sice vyšla dříve, ale tentokrát půjde o edici s řadou vylepšení. Herní doba se například natáhne o 60 %. Vydání je plánováno na první čtvrtletí příštího roku.

Za zmínku stojí také RPG Ravensword: Shadowlands, které by mělo vyjít ještě letos, a to s podporou herních brýlí Oculus Rift. Co do originality je na výši Neverending Nightmares, kreslený horor. Ale to už se podívejte sami. V galerii naleznete screenshot z každé hry, pro niž byla potvrzena linuxová verze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Bývalý redaktor serveru Root.cz, dnes produktový manažer a konzultant se zaměřením na Bitcoin a kryptoměny.