Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Google vyvíjí linuxový systém pro mobilní telefony od anonym - Nejdriv tu byly dva komercni Symbian a WinMobile....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 11. 2007 22:57

    anonymní
    Nejdriv tu byly dva komercni Symbian a WinMobile. Windows (podle ocekavani) drtive zvitezily a nutno rict, ze pravem a o nekolik generaci. Nokia se snazila dat tam nejaky linux nebo bsd? No, co vim, tak zadny uspech neslavila. Vydala snad dva modely a aplikace na oba byly vzajemne nekompatibilni:o) V soucasne dobe jsou na chytrych telefonech jenom Windowsy. Teda aspon ja jsem s nicim jinym nevidel (az na moji P910 se Symbianem, ktera je 3 roky stara, ale system je jak preW98:P). Kazdopadne v soucasne dobe nic jineho neni. A troufnu si tvrdit, ze peknych par let ani nebude. Na Win je prakticky vsechen soft, jinymi slovy vsechen a na jine (ty Symbiany a podobne) prakticky nic. Navic MS ma naprosto perfektni infrastrukturu, ktera zatim nikde ani zdanlive neexistuje a kdovi jestli kdy vubec. Ted mam na mysli vyvojove prostredi, MSDN a podobne, vsechno na jednom miste, perfektne propojene. Soft pro Win udelate skoro stejne pro PC jak pro mobil. Proste v tomhle bude mit Google hoooooodne velky skluz. Ikdyz chapu, ze Google by rad svoje sluzby dostal mezi lidi, kdyz se mu to na PC nedari:) Viz jejich vyhledavac, ktery ja povazuju za modlu, nicmene pry neni ani zdaleka nejpouzivanejsim narozdil od vyhledavace MS, takze to asi Google nemuze prekousnout:o) Kazdopadne je to ale zajimavy pocin od Googlu, ale pocitam, ze diky slabe zakladne(vyvojove nastroje, SW) skonci tam jak Symbian a podobne. Taky by bylo dobre si uvedomit, ze u Googlu jsou penize az na prvnim miste, takze mluvit neco o tom, jak dela neco pro lidi zadarmo, to je jak mluvit o americanech jako o nasem vzoru:o) Proste je to holy nesmysl:) Google se az nebezpecne rozmaha. Kazdopadne podle clanku to vypada, ze chce konkurovat iPhonu a ne Windowsum, takze ten vas malicky linuxovy enthusiasmus je docela prehnany:) Osobne bych to videl na nejakou malou klikacku, ne nepodobnou tem novym BIOSum s Splashtop, kde bude par predinstalovanych jednoduchych aplikacek, proste tak aby to dokazali ovladat i americani co susi zvirata v mikrovlnkach:) A hlavne, aby se jim vsude zjevovalo logo a sluzby vyhradne googlu:) Timhle zpusobem chcou odrovnat jak Apple tak MS. Tim odrovnat myslim, ze si chcou uzdibnout kousek toho pomyslenho kolace:)
  • 8. 11. 2007 11:34

    Roger (neregistrovaný)
    Nokia samozrejme v soucasne dobe symbianove smartphony bezne prodava, jako treba N95 (proste S60 a S80). A Nokia prodala v roce 2006 nejvic smartphonu na svete, konkretne zhruba polovinu, v absolutnich cislech 38 milionu (zdroj http://www.businessweek.com/globalbiz/content/feb2007/gb20070227_008389.htm).
    Jo a vyzkousejte nekdy odstavce, je to super (a zvysuje to sanci, ze se najde nekdo, kdo z toho vaseho textu precte vic nez prvnich par vet).
  • 8. 11. 2007 13:17

    bez přezdívky
    ano, nokia prodava n95 a podobne hruzy, ale pro (dle meho nazoru) 99% zakazniku je to " ta nova nokia s fotakem, na kterou bude uz brzy novy firmware" - vzdyt i pro ten zavrhnuty PalmOS, se proda 10x vice aplikaci nez pro Symbian...

    -takze ve smartfounech vede windows, ale prevaha je vyrazna hlavne v evrope viz subj:SW- pokud by to bylo o komfortu v ovladani, nemel by podle me Mrkvosoft sanci
  • 8. 11. 2007 15:56

    Roger (neregistrovaný)
    Trochu vaham, jestli na tohle ma smysl reagovat, ale zkusim to.
    Takze zatimco symbianova Nokie je blbost s fotakem, takova Motorola MPx200 s WM je ten jediny pravy a dokonaly smartphone. Tedy, podle vas, ale vas nazor je prece to zasadni, podle ceho se svet ridi.
    Mate nejake zdroje, kterymi byste podlozil svoje tvrzeni o prodejich aplikaci na jednotlive platformy?
  • 8. 11. 2007 18:44

    bez přezdívky
    ups, tak to sem se fest spatne vyjadril, za coz se omlouvam...
    Tak predne - NokiaSymbian je - a to vidim opravdu hodne kolem na stastnych majitelich ted momentalne se hodne rozsirujiho postarsiho modelu N70 - pro vetsinu lidi jen telefon s fotakem, a "prej do nej de i navigace" abych tedy vsemu vyuziti udelal zadost. dobra, jeste obcas nejaky messenger se jeste dostane do vybavy, ale neb je agile placeny - skonci to vetsinou stejne u javy a jimma. Takze se nekona zadny obchod - a tady nevychazim z techto zkusenosti ktere to jen potvrzuji), ale ze statistiky, kterou vydat snad tusim handago.com, asi tak pred rokem/2 (zkusim pohledat a dodat - tam byl presneji uveden vztah mezi poctem prodanych kusu HW a SW - vychazelo to asi tak, ze Symb se prodava asi 10x lepe nez Palm, ale SW se prodava asi stejne).
    Mno a zadruhe tedy kazdopadne se musim distancovat ;-D od toho abych rekl ze MPx200 s widlwma je dokonaly smartphone - nechtel jsem svuj nazor v tehle veci vubec publikovat, jen jsem tak trosku shrnul to co bylo popsano v clanku, ze WM je momentalne jediny system pro Sfouny. To rozhodne neni a moje Tréo 650 je nejlepší !!!!!!(apropo, za SW jsem uz utratil celkem dost penez).
    WM jsou podle me nejhorsi system vubec - hlavne co se tyce komfortu ovladani - a proto prave vedou spise v evrope. Nas tady asi vic zajima, ze to ma UMTS, Wifi, GPS, ABS a este aspon 6 XZYnů ale ovladat to clovek musi i nohou.
  • 9. 11. 2007 17:47

    anonymní
    Windows v oblasti chytrých telefonů vážně drtivě zvítězil... Nějaký zdroj by nebyl?