Hlavní navigace

Infima dodává BSDI Internet Super Server 4.1

21. 1. 2000
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Společnost Infima s. r. o. oznamuje, že začíná dodávat nový produkt společnosti Berkeley Software Design, Inc.
Praha, Česká Republika, 18. ledna 2000

 – Firma INFIMA s.r.o., distributor produktů BSDI, oznamuje, že začíná dodávat nový BSDI Internet Super Server 4.1 společnosti Berkeley Software Design, Inc. Nová verze umožňuje běh populárních linuxových aplikací, je optimalizována pro virtual hosting a zvýšila se také celková míra zabezpečení systému. BSDI Internet Super Server 4.1 demonstruje vazbu společnosti BSDI na její zákazníky po celém světě. Mezi nejpodstatnější nové rysy patří:

Linux Application Platform
umožňuje běh populárních linuxových aplikací a služeb, jako je databázový systém Informix, Netscape Communicator, ApplixWare, Adobe Acrobat Reader, Real Player a další…

Správa šířky pásma (IP Bandwidth Management)
Operační systém BSD/OS nyní umožňuje kontrolu IP datového toku, což správcům systému pomůže při správě šířky pásma (odchozích IP paketů). Tento mechanismus je vytvořen tak, aby umožnil kontrolovat šířku pásma spotřebovávanou klientem nebo skupinou klientů. U web hostingu je možné například omezit šířku pásma pro každý z web serverů.

Překlad síťových adres (NAT)
umožňuje používat na lokální síti jiný rozsah IP adres pro interní komunikaci a jiný rozsah IP adres pro vnější komunikaci. Tato technologie snižuje nároky na počet přidělených IP adres a v případě přechodu k jinému poskytovateli připojení do Internetu (ISP) odstraňuje nutnost přečíslovat interní síť.

BIND 8
Součástí systému je nejnovější verze této implementace DNS služeb.

Bootovací CD-ROM
umožňuje na podporovaných systémech přímou instalaci z instalačního CD-ROM média. Pomocí nástrojů dodávaných se systémem je možné takové médium i vytvořit.

Transparentní FTP proxy
zvyšuje míru zabezpečení FTP serverů a klientů v případech, kdy se využívá služeb firewallu ve spolupráci s překladem síťových adres. Vývojáři mohou jednoduše vytvářet transparetní proxy i pro jiné internetové služby.

Kontrola toku
umožňuje správcům sítě monitorovat provoz na síti. Systém obsahuje také cenné nástroje pro vytváření a optimalizaci páteřních sítí a pro studium využití sítě.

SCSI Ultra 2 Low Voltage Differential (LVD)
BSD/OS obsahuje nové ovladače podporující Ultra 2/LVD kontroléry, které zvyšují spolehlivost a umožňují datové přenosy rychlostí až 80 MB za sekundu.

Podpora systémů s velkou operační pamětí
BSD/OS nyní obsahuje podporu systémů s velmi velkou operační pamětí (testováno do 3 GB).

Šifrování a autentikace
Součástí BSD/OS je daemon pro generování náhodných čísel, jehož služeb využívají aplikace a mechanismy pro šifrování a ověřování identity uživatelů.


O produktu BSDI Internet Super Server
BSDI Internet Super Server je serverový softwarový systém typu „vše v jednom“, jehož součástí operační systém BSD/OS a sada aplikací pro budování internetových serverů a služeb. Mezi tyto aplikace patří Apache Web Server (HTTP), webová proxy cache a akcelerator Squid, elektrnická pošta (SMTP, POP3), podpora TCP/IP, SLIP, PPP, Multilink PPP, PAP a CHAP, přenos souborů (FTP), NFS, DNS, USENET News (INN), včetně X11 serveru a klientů.

BSD/OS je operační systém pro platformu Intel (procesory x86, Pentium, Xeon) a kompatibilní architekturu, vyhovující specifikaci IEEE POSIX. Správu systému je díky grafickému rozhraní MaxIM možno vykonávat pomocí standardního web browseru.


O firmě BSDI

Firma Berkeley Software Design, Inc. dodává vysoce výkonný a spolehlivý software pro výstavbu internetových a intranetových serverů. Národní poskytovatelé služeb (NSP) a výrobci síťových zařízení (NAV) provozují více než 100 000 serverů a zařízení BSDI po celém světě. Všechny produkty BSDI, mezi něž patří BSDI Internet Super Server, produkty programu e/BSD a operační systém BSD/OS, jsou založeny na technologiích vyvinutých na University of California, Berkeley, U.S.A.

root_podpora

Mezi zákazníky BSDI patří Ascend Communications, Chase Manhattan Bank, CompuServe, Internet Initiative Japan (IIJ), Ipivot, Network Associates, Secure Computing, Telia, U.S. West, WorldCom/UUNET, Volvo a tisíce poskytovatelů služeb a připojení do internetu (ISP) a dodavatelů síťových zařízení po celém světě. BSDI je soukromá firma se sídlem v Colorado Springs, Colorado, U.S.A. Více informací o firmě a nabízených produktech získáte na adrese http://www.bsdi­.com.


O firmě INFIMA s.r.o.

INFIMA s.r.o. je předním distributorem a integrátorem digitálních komunikačních systémů. Byla založena v roce 1993 a dodává celou škálu řešení včetně modemových centrál, systémů počítačové telefonie, systémů pro správu sítě a internetových serverů. Firma má sídlo v Praze a web server na adrese http://www.in­fima.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku