Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak se staví CDN: úvod a použité komponenty od lazywriter - Děkuji za hezký článek a těším se na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 11. 2020 9:14

    lazywriter

    Děkuji za hezký článek a těším se na pokračování. Před lety jsem se kolem tvorby jedné CDN pohyboval, tak jsem zvědavý na vaše řešení.
    Jenom drobnost, nebylo by lepši kontrolovat syntaktickou správnost konfigu (což je vlastně všechno, co configtest dělá) už během CI fáze?
    Alespoň já mám raději, když se případný červený nápis objeví 3-4 minuty po commitu než až během přehrávání playbooku :)

  • 11. 11. 2020 10:19

    Ján Regeš

    Ano, s tím samozřejmě souhlasím :) Configtest provádějte ideálně co nejrychleji a po jakékoliv změně v konfiguraci. Čím dříve ve workflow se o problému dozvíte, tím efektivněji ho vyřešíte.

    Mým cílem bylo upozornit na to, že v některých distribucích init skripty implicitně configtest neprovádí před všemi akcemi. Může se tedy stát, že zavoláte např. restart - nejdřív se služba stopne a pak vám před startem configtest zahlásí chybu, co už je pozdě, protože služba neběží a nenastartuje. Pokud má daná technologie i reload, tak ten je výrazně bezpečnější volba, ale některé změny konfigurace můžou restart vyžadovat (typicky binding na IP adresy a porty).