Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak vymýtit Windows XP ve zdravotnictví od Co je to za šíření lží ? - Všechna W se dodávají Mrkvochvostem ve verzích Embended...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 6. 2017 15:19

    Co je to za šíření lží ? (neregistrovaný)

    Všechna W se dodávají Mrkvochvostem ve verzích Embended a to XP, Visty, W7 a tyto verze mají zachovanou podporu v plné šíři. Stačí aby dané instituce, pokud na těchto specializovaných zařízeních mají skutečně komerční XP,Visty a W7 si dokoupili Embeded licenci a podpora bezpečnostními záplatami fičí dál. Je potřeba především neoblbovat lidi poplašnými zprávami.

  • 15. 6. 2017 15:40

    M. (neregistrovaný)

    Jenže to není tak snadné, musí v ruce s tím jít i podpora od výrobce toho zařízení. Protože se může stát, že aktualizace od MS to zařízení rozbije, že nepojede aplikační číst SW jak má. Takže v tomto případě je správné, že to dělá výrobce/dodavtel zařízení, který zapracuje aktualizace OS do "firmware" toho zařízení, otestuje se svým aplikačním SW, připadně ho upraví a dodá zákazníkovi.
    Aspoň tak je to běžné i v případě průmyslových věcí, včetně řídících systém, kde dodavatel systému dodávávlastí sady patchů, ať už schválených na OS, tak i vlastní aplikace. už pži nákupu se kupuje tento support třeba na 10 let nebo dokupuje po jednotlivých letech, kdy dodavatel už při prvotním nákupu garantuje, že tuto službu bude poskytovat nejméně X let, pokud si to budu platit.

    Protože pokud si to budu dělt sám, tak mám riziko, že celé to zařízení uvedu mimo provoz, což také nebude OK stav.