Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku JavaScript dokáže emulovat Flash Player od stilett - Upřímně řečeno, mně se líbí víc současná situace,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 6. 2010 7:42

    stilett (neregistrovaný)

    Upřímně řečeno, mně se líbí víc současná situace, kdy je Flash zvláštní plugin – jde ho tak jednoduše blokovat.

  • 4. 6. 2010 14:41

    Blutwurst (neregistrovaný)

    To sice jde, ale na nekterych webech muze byt flash nezbytny pro jejich funkci, byt v naproste vetsine pripadu jen proto, ze jsou tak a tak hloupe udelany, a nikoliv proto, ze by pro naplneni ucelu toho webu byly nezbytne ty animace. Zaroven muze jit o weby, ktere jsi z nejakeho duvodu nucen pouzivat, nebo prinejmensim cena za to, ze se jim vyhnes, je prilis vysoka (napr. tezko si pobezis koupit novy hardware pokazde, kdyz vyrobce zprasi web flashem tak, ze se bez nej neproklikas ke stazeni ovladacu).
    Tady se to zacina komplikovat, potrebujes flash blokovat, ale nekde ho nechat, a kdyz narazis na web, kde mas vic flashe na jedine strance, s tlacitkem flash on/off (nebo white/blacklistem) uz nepochodis, potrebujes dumyslnejsi filtr a, coz je horsi, vic casu na jeho konfiguraci, specialni pravidla pro kazdou stranku.
    Totez lze rict o js nebo CSS.
    Zkratka, tak jednoduche, jako zakazat plugin, to neni. Casem mozna prijde doba, kdy v browseru bude vic kodu, ktery neco zakazuje a filtruje, nez ktery mu umoznuje neco delat :)

  • 4. 6. 2010 14:59

    stilett (neregistrovaný)

    Já používám Flashblock, nikoliv úplnou blokaci. Ve výchozím stavu se flash nenačte, ale kliknutím na element ho aktivuji (ten jeden element). Např. na Youtube mám nastavenou výjimku, že se spustí automaticky. Výsledkem je, že nemám reklamy, animovaná loga a jiné ptákoviny, ale můžu si pouštět videa a hry (tj. příjemné využití Flashe). Pravidla (zmíněné výjimky) jsou velmi jednoduchá, chování na neznámém webu naprosto vyhovující.
    V okamžiku, kdy to je integrované do stránky, tak je blokování větší problém.