Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jitsi meet: zkušenosti s vlastní videokonferenční platformou od Standa11111 - Díky za článek a sdílení zkušeností. Není mi v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2020 1:24

    Standa11111

    Díky za článek a sdílení zkušeností.
    Není mi v tom ale jasný detail, jak to bylo myšleno s těmi CPU a marketingovým trikem.
    Z toho jak píšete "konfigurace má" odhaduju, že jste na tom nic neměnili, dostali jste to tak od poskytovatele. V opačném případě bych čekal např: "do konfigurace jsme uvedli".
    Považujete za marketingový trik, že máte cory bez hyperthreadingu?

  • 27. 10. 2020 17:58

    LD

    Pro někoho neznalého problematiky to může být matoucí. Pokud budu uvažovat např technologie VMwaru a API, popř. konfigurační soubory pro VM, pak je zde hodnota pro celkový počet virtuálních CPU a pak počet jader na vCPU, z toho se pak dopočítá kolik virtuálních CPU a jader dostaneme (třeba pro 2cpu s 4 jádry bude v configu CPU=8,core=4 ) a pokud k tomu mají nepěkně udělaný formulář tak to pak všechny mate. Rovněž se zde konfigurace může diametrálně lišit od použitého reálného HW, takže na můžeme třeba přehodit počet jader a CPU(socketů), i když tedy pak to bude mít mírný vliv na výkon, ale to už zabíhám.
    "Dedikování" CPU se pak dělá různými způsoby, je možno opravdu svázat 1:1 fyzické a virtuální, ale to se v sdílených farmách moc nedělá, spíše se dělá zvýšení priority v "scheduleru", případně alokování určité kapacity(času) fyzického CPU. Takže ve výsledku pořád vaše VM soupeři o zdroje, ale v případě "nedostatku" se upřednostní ta vaše. A ano, dá se to změřit.