Hlavní navigace

Joe Danger 2: The Movie: vytvořte blockbuster

10. 1. 2014
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Joe Danger 2 perexový obrázek.
Joe Danger se směje smrti do tváře a jen díky němu filmy přetékají skvělou akcí. Druhý díl musí být, jak už to ve filmovém průmyslu chodí, ještě větší a akčnější. Zkuste si život kaskadéra na vlastní kůži. Joe Danger 2: The Movie má co nabídnout a pokud kampaň ukončíte, můžete se pokusit vytvořit vlastní.

Joe se směje smrti do tváře a s hrdostí dělá čest zástupcům nejnebezpečnějšího povolání na světě – kaskadérům. Hollywood chce natočit ten největší akčňák, a tak je Joe povolán, aby divákům ukázal hranice lidských možností. Tentokrát se bude muset ale snažit mnohem více než v prvním díle. V továrně na sny je zvykem, že druhé díly jsou bombastičtější, větší a epičtější.

Herní mechanismy jsou dost podobné slavné Elasto manii. Linuxáci znají open source kopii X-Moto. Jedná se o 2D závodní hru, kde v určitém čase musíte zdolat překážky a posbírat pokud možno co nejvíce předmětů. K tomu si připočítejte snahu o realistickou fyziku. I když se nepohybujete ve 3D prostoru a jedete jen dopředu a dozadu, musíte dávat pozor, abyste se nepřevrátili a váš avatar nepolíbil kebulí zemi.

Joe Danger 2 - obrázky ze hry.

Osedlejte motorku i jednokolku

Joe Danger 2 jde ještě dál. V první řadě nabídne kromě motorky i další stroje s rozdílným chováním. Projedete se tak třeba na jednokolce, u které je téměř nemožné vyvažovat rovnováhu, natož skákat a odolávat schválnostem pyrotechniků. V některých levelech si dokonce zalétáte na jetpacku.

Kapitolou o sobě je pak rozdílné prostředí a poněkud odlišně pojaté úkoly. Na horách třeba budete unikat na lyžích před lavinou. Ve městě se zas pokusíte na motorce lovit časový bonus, bez kterého není možné dorazit do cíle. Sem tam se obyčejný průjezd zvrtne v závod s počítačem. Ten na rozdíl od vás neváhá použít i pár špinavých triků. Hází po vás třeba bomby.

Joe Danger 2 - obrázky ze hry.

Opakování a zase opakování

V každém levelu se musíte zaměřit na několik úkolů. Stává se tak často, že misi budete muset opakovat i několikrát. Za každý splněný úkol získáte hvězdičku, kterou odemykáte svůj další postup. Zpočátku, v lehčích misích, o ně není nouze. Později se však budete na určitá nedodělaná místa vracet i několikrát. Hvězdy nejčastěji získáte za sběr různých předmětů. Třeba písmen do slova nebo hvězdiček. Vždy stačí vynechat jen jednu v řadě a s odměnou se můžete rozloučit. To je někdy frustrující.

Joe Danger vyšel původně na Xbox 360 a až po nějaké době se dočkal portu na ostatní platformy. Bohužel to s sebou nese jeden zásadní neduh. Autoři se neobtěžovali změnit ikonky tlačítek a nějak si pohrát s ovládáním. To je na klávesnici jedním slovem příšerné, což je u hry, kde má i jeden „překlep“ za následek opakování úrovně, poměrně tragické. Obzvláště v prvních chvílích může být nový hráč zmatený. Tlačítka od Xboxu jsou sice označena písmeny, ale na klávesnici mají úplně jinou pozici.

Joe Danger 2 - obrázky ze hry.

Když dojdou mise

Kromě hlavní příběhové linky je k dispozici ještě hardcore mód. Ten skutečně prověří vaše schopnosti po absolvování celé kampaně. Ta nedisponuje zrovna velkým množstvím misí. Naštěstí vše zachraňuje editor tratí a stáhnutelný obsah od autorů i fanoušků. Pokud by vám bylo i to málo, lze se utkat se svými kamarády. Budete však potřebovat několik ovladačů, což pro počítačové pařany není moc standardní.

Hra je nejpřitažlivější po grafické stránce. Vsadila na komiksovou stylizaci, která jí opravdu sluší. Na obrazovce se objevuje velké množství výbuchů a vedlejších gagů. Při hraní máte pocit, že se koukáte na šílenou animovanou komedii. Jen je někdy trochu problém s přehledností. Při vší té akrobacii se vám avatar sem tam ztratí nebo zrovna prolétává za nějakým objektem.

Joe Danger 2 - obrázky ze hry.

Hudební stránka se line v podobném duchu jako grafika. Na nic si nehraje a hlášky některých postav občas vyčarují úsměv na rtech. Někdy jsem však měl trochu problém s přehnanou hlučností hry. Poslouchat změť zvuků výbuchů a výkřiků není vždy absolutně příjemné.

Závěr a konečné hodnocení

Joe Danger 2: The Movie je solidní arkáda, která pobaví a naplno otestuje vaše reflexy. Jen je škoda trochu zmršeného ovládání. To může v prvních minutách hry odradit některé hráče, kteří prostě nemají náladu hledat, co která klávesa znamená. Pokud disponujete gamepadem, je lepší bez něj hru ani nezapínat.

CS24_early

P. S.: Hra je momentálně součástí balíčku Humble Indie Bundle X. Pokud akci propásnete, lze Joe Danger 2 koupit i na Steamu.

Výhody

  • Zábavnost

  • Audiovizuální stránka

  • Herní módy

  • Stáhnutelný obsah

Nevýhody

  • Ovládání

  • Krátká kampaň

Byl pro vás článek přínosný?