Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku KDy bude 4 použitelnÉ? od GsiZ - Mam na desktopu KDE 4.2.1 a tvrdim, ze...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2009 9:04

    GsiZ (neregistrovaný)
    Mam na desktopu KDE 4.2.1 a tvrdim, ze je to pouzitelne prostredi. Navic si troufam po mnoha zkusenostech tvrdit, ze pro vetsinu beznych uzivatelu, kteri maji tu cest s nim delat, je jeho pouziti velice prirozene a skutecne snadno se na nej zvyka.

    Vazim si prace tech, kteri dokazali udelat obrovsky pokrok od KDE 4.0 coz bylo opravdu technology preview do KDE 4.2.1 coz je pouzitelny desktop. Nemusi se Vam libit jak KDE 4 treba vypada, jak se chova, vlastne ho nemusite pouzivat. Ale kdyz uz se tak rozhodnete, tak zkuste udelat i neco vic nez jenom kritiku. Treba poslat alespon jeden bugreport, udelat jedno male howto, pomoc jinym ve foru atd.

    Posledni poznamka je k vydani 4.0. Dovedu si predstavit, proc bylo vydano KDE 4.0 jeste ve fazi totalni rozpracovanosti. Vsechno na tomto svete stoji penize a i veci "zadarmo" nekdo plati. A verte tomu, ze ten kdo plati, chce vetsinou videt alespon nejake vysledky. Pokud tohle byl ten hlavni duvod vydani KDE 4.0 v takovem stavu jakem bylo, pak se na ty kdo to udelali nezlobim. Moc na vyber nemeli ...
  • 19. 3. 2009 13:06

    fri (neregistrovaný)
    Mně se KDE 4 velmi líbí. Takové aplikace jako delfín, okulár, amarok, gwenview ... jsou přesně podle mé chuti. Mě zajímá vývoj, pokrok, to, že to jde zvesela dopředu. Sám jsem se docela nedávno zapojil do překládání uživatelských rozhraní, nejenom pro KDE, a můžu říct, že je to obrovský pocit zadostiučinění, vidět, jak se vzhled a uživatelské pohodlí při ovládání aplikace změní, když je hotovo.

    Momentálně se mě akorát dotklo, že se mi, na rozdíl od 32bitové verze, nepodařilo zaktualizovat KDE na KDE 4.2.1 na mém 64bitovém notebooku... Z mého pohledu bude stačit počkat si zhruba do (května) června, až vyjde nová Mandriva. Tak to je můj pohled na otázku správného načasování vydání stabilní verze. :-)