Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Konečné řešení v boji proti spamu v diskusních fórech od kakraholt - Používám Captcha, náhodně lze toho generovat plno: úhel,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 12. 2006 8:36

    kakraholt (neregistrovaný)
    Používám Captcha, náhodně lze toho generovat plno: úhel, barvy, velikost, počet... Troufám si říct, že žádné dnešní OCR to přečíst neumí - protože je miliardy kombinací toho všeho.
    A i kdyby umělo, můj web nestojí za to a ani nestojí za to "lákat" miliony uživatelů na XXX a nechat je zadávat kód. Ostatně účinnost něčeho takovýho by byla mizivá.
    Zrakově handikepovaní můžou poslat příspěvek e-mailem - mám to v ALT.

    Tohle je prozatím moje jednoduché konečné řešení a mám ho už asi 3 roky. Ostatně předtím, než jsem to tam dal, spamy vesele chodily, od tý doby ani jedinej.
    A narozdíl od popsaného v článku je to na 1 - 2 vteřiny a ne na tejden.
    Jestli dotyčnej nehodlá věnova vteřinku navíc, ať na můj web příspěvky nepíše - je mi to jedno :-)
  • 4. 12. 2006 9:25

    ventYl
    web je tym lakavejsi, cim vyssie sa v googli objavi pri roznych primitivnych dotazoch. moj web je takisto dost nezaujimavy a denne je tam radovo niekolko desiatok zobrazeni, ale cez 70% prispevkov vo forach sa snazi tvorit spam. Cim je stranka validnejsia, semantickejsia, tym sa stava pre robotov citatelnejsia a tym radsej ju spamuju. Ono totizto tam ide aj o to, ze ked sa roboti naspamovany link zobrazi na stranke, ktora je pomerne vysoko v googli pri roznych vyrazoch, vznikne plosne aplikovany druh google bomby.