Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Linux jako OEM systém – rozhovor s hluchými? od tigersdream - Nejzásadnější problém je podpora her. Ačkoliv se to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 8. 2006 8:21

    tigersdream (neregistrovaný)
    Nejzásadnější problém je podpora her. Ačkoliv se to nezdá, každý kupující počítá, že buď sám, nebo dítě si na tom bude chtít něco zahrát (teď neberu firmy, tam stejně o nákupu rozhoduje všimné). A zde je kámen úrazu. A i když hodně her pod linuxem jede (Wine, Cedega), jejich rozjetí není triviální - vložím CD/DVD, jednoduchá instalace na dvě kliknutí a hraju. V kancelářských aplikacích je to už lepší a i grafika se dá rozjet (Adobe Photoshop). Už ve starém Římě platilo "chléb a hry" :-).
  • 28. 8. 2006 8:55

    hu (neregistrovaný)
    nejen hry - ve firmách mají už svůj soft programovaný pro Win (účetnictví, plánování, výroba atd) a běžnému uživateli těžko vnutit umět ovládat dva systémy (Win v práci - Linux doma) když se po čtvrt roce naučil aspoň korektně v práci ty Windows ukončit. ;-)
  • 6. 9. 2006 0:10

    Bruce (neregistrovaný)
    Pokial je to mozne, tak rozumne firmy si daju spravit soft zalozeny napriklad na PHP+MySQL. Dovod je jednoduchy - pobezi ti to vsade, kde je prehliadac a upravit dane skripty dokaze dnes aj nejaky student za par korun, ak je to treba. Da sa to pouzit vsade, kde sa pracuje s datami a nie grafikou.
  • 22. 10. 2006 4:47

    abc$#@ (neregistrovaný)
    to je pekna hovadina, kvalitni software v PHP + MySQL + (X)HTML + CSS ? Hehe, takovy neznam, vy snad ano? Kvalitni a multiplatformni software se pise v C++, Pascalu, Pythonu, Perlu, atp. V zadnem pripade nemuze byt kvalitni (a dostatecne bezpecny i vykonny) SW sran v PHP, uz jen kvuli pripadnemu riziku exploitace, vsimnete si kolik script kiddies kazdym dnem pribyva. Kdejaky idiot se dnes hrabe v cizich skriptech, no a pripadny unik informaci z firmy muze vest az k bankrotu, cili C++/Pascal/Python/Perl -> naprogramovat, otestovat, PC odpojit od internetu a spustit aplikaci v ramci lokalni site, aplikace klidne muze byt typu klient->server. Jinak to bezpecne byt nemuze, protoze jen naprosty hlupak vystavuje svetu firemni data.