Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Linux Mint 16 Petra: jízda na vlastní triko od spajk - No jsem zvědav na mladou generaci kluků, kteří...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2013 17:22

    spajk (neregistrovaný)

    No jsem zvědav na mladou generaci kluků, kteří jsou kutilové (zajímá je PC od mala) a připadá jim nemyslitelné za OS platit. Tak až těmhle chlapíkům přistane v PC SteamOS, na kterým se (snad) časem bude dát v pohodě pařit a trochu pracovat, pochybuju, že někdo z nich bude uvažovat o tom, že by si kupoval Widle. A jejich pozornost se zaměří na ...

  • 7. 12. 2013 17:35

    WilomanCZ (neregistrovaný)

    Právě že jim příjde nesmyslné platit za cokoliv na PC a místo Free Open Source raději warezí. :)

  • 8. 12. 2013 19:53

    PTv

    Spajku tebou zmiňovaní "kluci" nemají o Linuxu šajnu. Berou PC jako herní konzoli a neřeší nějakou legálnost. Jsou nyní trochu šokovaní Steamem a jinými službami, protože se jim warezení začíná komplikovat.

    Pohybuji se ve světě IT velmi dlouho (22 let) a moji prací pokud nezachraňuji data, či neinstaluji nějaké stanice, je především konzultační činnost. A začínám trochu hodnotit.

    Kdo si nekoupí ani ty hry, nemá ochotu kupovat ani ten OS. A v podstatě považuje PC jen jako hračku.
    Avšak až opravdu začne někdo dostatečně významný tlačit na funkčnost některých potřebných programů v linuxu bude to zajímavé. Jedná se především o grafické a pracovní software.

    Beru to z hlediska toho, kolik lidí utíká od MS Office. Prostě se jim NECHCE (ne že nemají na to) platit další peníze za další verze jen proto, že někdo vymyslel nějaké .docx/.xlsx prostě nechtějí.