Hlavní navigace

LinuxExpo 2006: prezentujte zdarma ve Free & Open Zone

22. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pořadatelé odborné konference LinuxExpo 2006 a obecně prospěšná společnost Liberix přinášejí již tradičně neziskovým a vzdělávacím projektům v oblasti open source software možnost vystavovat či přednášet na výstavě a konferenci LinuxExpo zcela zdarma.

Největší středoevropská výstava a konference o Linuxu a open source software proběhne letos ve dnech 10. – 12. dubna v hotelu Olympik Praha a je určena všem, kdo působí na poli Linuxu a open-source software. Již po šesté se zde setkají zástupci open source komunity, podnikatelské sféry, veřejné správy a odborné veřejnosti.

Jako každoročně umožní pořadatelé této konference, prezentaci nekomerčních projektů a vzdělávacích programů z oblasti open source softwaru zdarma.

„Smyslem naší nabídky je pomoci všem, kteří přispívají k rozvoji Linuxu a Open Source softwaru, neboť jsme si vědomi odpovědnosti vůči neziskové vývojářské komunitě za její podíl na rozvoji svobodného softwaru. Zúčastnit se mohou týmy i jednotlivci, ať už jsou to autoři užitečných softwarových projektů, vzdělávacích programů nebo občanské iniciativy propagující svobodný software,” říká Michal Franěk, ředitel společnosti Exponet, která konferenci a výstavu LinuxExpo každoročně pořádá.

Nekomerční části je věnována samostatná sekce, nazvaná po předchozích úspěšných ročnících „Free & Open Zone“. Zájemci mohou na LinuxExpo 2006 bezplatně představit své aktivity právě v rámci „Free & Open Zone“ a seznámit tak se svou činností odbornou i laickou veřejnost. Tato akce jim navíc otevírá možnost najít pro svůj projekt další spolupracovníky či komerčního partnera nebo sponzora.

Partnerem a odborným garantem sekce „Free Open Zone” se v tomto roce stala obecně prospěšná společnost Liberix, která má s pořádáním komunitních akcí bohaté zkušenosti.

„Vzhledem k tomu, že se LinuxExpo nezadržitelně blíží, je třeba, aby zájemci o bezplatnou prezentaci co nejdříve kontaktovali zástupce společnosti Liberix a dohodli se na způsobu prezentace,” připomíná Michal Franěk.

root_podpora

Kontaktní údaje a další aktuální informace o konferenci LinuxExpo 2006 jsou k nalezení na www.liberix.cz a www.linuxexpo.cz.


Server Root.cz je hlavním mediálním partnerem akce LinuxExpo 2006.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku