Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku LinuxExpo 2009 ve fotografii od ______ - Nejlepší stánek byl genslaxto :) A taky vám při...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 4. 2009 22:10

    ______ (neregistrovaný)
    Nejlepší stánek byl genslaxto :)
    A taky vám při odchodu vnutili win7 a 2008 a nějaký vývojový věci typu visual studio?
    S nápisem MS podporuje opensource.. (asi tím je myšlena ovšem ta jejich readonly verze :D )
  • 20. 4. 2009 14:39

    jaryn (neregistrovaný)
    Eh jak jsi to myslel . Visual Studio je zdarma pro nekomercni pouziti , a o takovem vyvojovem prostredi si v linuxu muzu nechat jen zdat . Coz je skoda... Ano existuje jich aspon 20 , ale ani jeden neni dodelan poradne a hleda se to , ktere ma chyb a nedodelku nejmin pro konkretni vyvoj.
  • 20. 4. 2009 20:36

    Ksl (neregistrovaný)
    Visual Studio je zdarma pro nekomercni pouziti , a o takovem vyvojovem prostredi si v linuxu muzu nechat jen zdat .

    O takovém vývojovém prostředí, jako je Visual Studio, si můžete nechat v Linuxu skutečně jen zdát. Důvod je ten, že unixoví hackeři obecně nemají takovéhle monolity rádi, odporuje to celé koncepci unixoidních systémů. Proto nabízejí celou řadu samostatných komponent, které si každý může celkem jednoduše (předpokládá se, že je vývojář technicky zdatný, nikoli sekretářka) propojit do celku, který dělá přesně to, co člověk chce. Jestli si je propojíte Emacsem, který pak lze používat prakticky stejně jako VS, to už je na Vás.

    Tenhle postup je navíc v dnešní typické linuxové distribuci použitelný pro celou řadu jazyků, nejen pro dva-tři "privilegované" jazyky, které se ostatně jen minimálně liší co do syntaxe i sémantiky.

    Jinak řečeno, jestli je obsahem Vašeho sdělení stížnost, že v Linuxu se v porovnání s Windows špatně vyvíjejí C# moduly do SQL Serveru, pak máte pochopitelně pravdu, jen nerozumím tomu, proč byste o přenesení takovéto zakázky na newindowsí systém měl usilovat. Pokud si ovšem stanovíte zcela obecný úkol typu "potřebuju takové a makové řešení, a zajímá mě, jakou cestu k výsledku mi nabídnou Windows + VS + MSDN nebo linuxová distribuce + přibalené jazyky, knihovny a nástroje," byl bych v hodnocení obojího mnohem opatrnější.

    Mně osobně je třeba z VS nejužitečnější MSVC Optimizing Compiler, ted zbytek bych s radostí zahodil. (To ostatně dělají i vývojáři Windows v Microsoftu, zjistil jsem relativně nedávno, že na "eat your own dogfood" se Microsoft minimálně v případě VS a VSS vykašlal.) Hledal jsem nedávno ve VS 2008 v nastavení (cizího) projektu adresáře pro knihovny a hlavičky, ale Microsoft si zřejmě natolik oblíbil stěhování základních prvků UI v nových verzích SW, že když jsem to našel, chrlil jsem slova, která tu nemohu citovat. S makefily takovéhle problémy nepříliš překvapivě nebývají.