Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Maccess - snadná práce s databázemi od Culibrk - Uz na prvni (muj) pohled je videt spousta...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 3. 2001 8:15

    Culibrk (neregistrovaný)

    Uz na prvni (muj) pohled je videt spousta kvalitni prace. At jsou soucasne mouchy jake chteji, drzim autorovi palce a dekuji mu za ty kteri to vyuziji, ze se rozhodl svoje dusevni vlastnictvi sdilet s ostatnimi. Na rozdil od predchozich prispevatelu rozhodne nebudu nikomu nadavat za to, ze udelal program, ktery zrovna JA nevyuziju. Misto toho chvalim: Konecne zase jeden cesky produkt!

  • 2. 3. 2001 9:59

    Králík (neregistrovaný)

    Spousta kvalitní práce vidět je, ale špatným směrem (můj názor). Po nepříjemně dlouhé zkušenosti s Accessem jsem ke grafickým a klikacím dotazům skeptický, jejich praktická použitelnost končí u třídění a filtrování jednoho pohledu. U čehokoli složitějšího uživatel buď pochopí princip dotazů do relační databáze a sáhne po (jakkoli nedokonalém) SQL nebo to nepochopí a sebeintuitivnější ovládání mu nepomůže.

  • 2. 3. 2001 10:16

    Culibrk (neregistrovaný)

    S prvni vetou souhlasim s vyhradami, se zbytkem bez vyhrad. Vyhrady: Nekdo (ja ne) mozna potrebuje presne takovy nastroj. Psal jsem to cele proto, ze mi prislo lito cloveka, ktery se rozhodne dat svuj produkt verejnosti. Je na nej urcite hrdy, protoze mu to dalo spoustu prace a nakonec to chodi jak potrebuje. Naucil se pritom par veci a jeho dalsi soft bude zase o kousek lepsi. A nez aby to chtel prodavat, da to lidem. A jake jsou prvni reakce? Byt na jeho miste, v zivote uz nikomu nikdy timto zpusobem nic nenabidnu, a myslim, ze na tomto serveru by melo jit o pravy opak.
    PS: Neznam ani autora zmineneho softu, ani nejsem nijak spojen s nikym, jde mi o princip.