Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Měníme Arch Linux v desktopový systém od anonym - Já z článku nemám dobrý pocit. Je to jak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 6. 2010 9:32

    bez přezdívky

    Já z článku nemám dobrý pocit. Je to jak si někdo instaloval archlinux, jako z nějakého blogu. Pokud někdo chce nainstalovat archlinux, na oficiálních stránkách je dokonalá wiki, částečně počeštěná, ze které si člověk dokáže nainstalovat archlinux jaký chce. Pokud někdo neumí anglicky, tak i přes google translator přeložená wiki dá nespočitatelně více informací, než tento článek. Takový to článek by měl obsahovat informaci, že archlinux je takový jak si ho uděláte, jako správce oken můžete použít [odkaz], [odkaz], [odkaz] a postupovat podle návodu, takhle si všichni budou instalovat Xfce se SLiMem, tuto kombinaci mám taky a defaultní vzhled spíše odradí, přitom na wiki SLiMu, která je i česky, je návod jak si SLiM přizpůsobit. Ale tak není konec seriálu…

  • 23. 6. 2010 10:13

    tm3da (neregistrovaný)

    Já z toho taky nemám dobrý pocit. Navíc tam byly i chyby, například sudoers by se měl editovat přes visudo, a když chce někdo používat pro editaci nano, tak by měl buď nastavit proměnou EDITOR="nano", pak bude visudo používat nano a nebo to udělat například takhle EDITOR="nano" sudo -E visudo popřípadě pod rootem EDITOR="nano" visudo. Ne, že by nano /etc/sudoers nefungovalo, jen to není správně.

  • 24. 6. 2010 14:19

    sroub (neregistrovaný)

    Jenže visudo a podobný věci, slouží na editování /etc/sudoers (passwd, shadow a podobně) na stroji který používá víc lidí současně. Je to proto aby se v tom souboru nehrabalo víc lidí najednou, a neudělali tam nějakej zmatek.
    Nebo to k tomu tak alespoň bylo když sem o tom naposledy něco čet :-D

  • 23. 6. 2010 10:24

    spr (neregistrovaný)

    +1
    navic ukazuje jen instalaci ati ovladacu na grafiku a ani nezminuje ze neco jinyho vubec existuje(esi jo tak se omlouvam clanek sem jen prolit), a mimo jine balik xorg-xf86-video-ati neexistuje, jeto xf86-video-ati. a nevidim duvod proc porad pouzivat pacman -Sy balik. staci pacman -S balik. Clanek neprichazi s nicim novym, vsechno tohle je na dobre arch wikine, ba naopak si myslim ze muze zacinajiciho archare zmast …

  • 23. 6. 2010 13:05

    jehovista (neregistrovaný)

    Jsem taky nazoru, ze odkaz na wiki by byl pro zacatecnika lepsi. Tady se vubec nedozvi, k cemu jsou demoni a jake ma byt spravne poradi a veta „pro začátek by mohlo stačit toto:“ tomu dava korunu. Jinak pokud z toho chceme udelat uzivatelsky privetivy system, tak je mozna dobre vyhodit network demona a misto nej pouzivat networkmanager a v GUI pak pouzivat nm-applet. Treba na NB, kde se budu pripojovat k ruznym wifi je to podle me nezbytnost.
    Kazdopadne doufam, ze bude v pristim dile zminen AUR a yaourt, protoze to je podle me jednou z hlavnich prednosti Archu.