Hlavní navigace

Moderní Antispamová brána pro Windows i Linux

21. 2. 2006
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Nároky na zabezpečení firemní e-mailové infrastruktury rostou každým rokem stejně jako počet odeslané nevyžádané pošty. Dnešní nevyžádaná pošta však přináší i vážná bezpečnostní rizika v podobě spojení tvůrců virů a spyware se spammery.

Nároky na zabezpečení firemní e-mailové infrastruktury rostou každým rokem stejně jako počet odeslané nevyžádané pošty. Dnešní nevyžádaná pošta však přináší i vážná bezpečnostní rizika v podobě spojení tvůrců virů a spyware se spammery. Odpovědí na spamové záplavy není ochrana klientských stanic pomocí málo efektivních antispamových nástrojů, které z velké většiny filtrují pomocí heuristické nebo lexikální analýzy. V první řadě se spam do klientských stanic nesmí vůbec dostat a nejlépe je ho vůbec nevpustit do své firemní infrastruktury.

Jak na to? Řešením může být Merak Mail Server 8.3 pro platformu Windows nebo Linux a jeho Integrovaný Antispam, který lze po snadné instalaci přeměnit na antispamovou bránu, která ochrání stávající e-mailovou infrastrukturu, ať používáte jakýkoliv mail server. Merak Vám umožní používat několik režimů práce se spamem od kompletní webové karantény až po okamžité smazání nevyžádané pošty. Vysoká účinnost celého řešení je způsobena osmi různými antispamovými technologiemi, které se vzájemně doplňují a kombinují.

Po boku běžných antispamových technologií jako jsou Bayesiánské filtry nebo Spam Assasin jsou v Meraku integrovány rovněž nové metody boje proti spamu jako Greylisting, DomainKeys nebo Challenge response. Nezapomnělo se ani na SUBRL/SPF a Content filtry, které si může uživatel nastavit sám přes webové rozhraní. Avšak, ochránit e-mailovou infrastrukturu společnosti o 100 mailboxech je s dnešními prostředky mnohem snazší než u ISP s se 150 tisíci mailboxy, a proto má Merak integrované velice výkonné SMTP jádro, které je schopno zpracovat až 2000 e-mailů současně. To šetří celkové náklady i při možnosti load-balanced instalaci, která je do Merak Mail Serveru přímo integrována.

CS24_early

Jednou z nejúčinnějších metod boje proti spamu spočívá právě v manuální analýze spamu a v okamžitém připravení „spamové báze” která je distribuována do antispamových programů, které toto řešení podporují. ISP společnosti operující na páteřních uzlech Internetu mají k dispozici mnoho vzorků přicházející spamové záplavy dříve než se rozšíří do celého světa. Proto s nimi antispamové společnosti úzce spolupracují a v reálném čase jsou jejich programátoři schopni připravit update báze a ten okamžitě rozeslat. Tento proces se opakuje až několikrát denně a je velice časově i finančně náročný, ovšem výsledky takového řešení předčí jakýkoliv pasivní filtr. V tuto chvíli podporují tuto technologii jen dvě společnosti zabývající se problematikou spamu a e-mailové ochrany a to Symantec – současná jednička na poli zabezpečení a IceWarp – tvůrce Merak Mail Server ve kterém jsou tyto funkce přímo integrovány.

Společnost IceWarp realizovala ve světě celkově více jak 30.000 unikátních instalací, což představuje více než 30 milionů koncových uživatelů. Informace o produktu MERAK MAIL SERVER naleznete na www.icewarp.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku