Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Multimédia pro začátečníky: dnes o zvuku od Solitary - Nedavno jsem se pokusil prejit na Rhythmbox z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 2. 2009 1:26

    Solitary (neregistrovaný)
    Nedavno jsem se pokusil prejit na Rhythmbox z XMMS (ktery vyuzivam diky jeho jednoduchosti a minimalisticnosti, Rhythmbox je v podstate opak, avsak se zas da jednoduse hodit do traybaru a ma vetsi podporu formatu) ... bohuzel jsem po male chvili musel utect, jelikoz tyhle fullsize prehravace opravdu nejsou moje parketa... nejake Jamendo apod. je mi v podstate ukradene, a hlavni co jsem pozadoval byla siroka podpora formatu (XMMS, Audacious a podobne treba nezkousnou .m4a) a prehlednost... to prvni mi Rhythmbox dopral, to druhe uz nikoliv. Treba kompletne ignoroval moje jiz ulozene playlisty v .m3u a poradi songu z playlistu si radil podle sebe (podle konkretne jakeho vzorce netusim)... dale mi samozrejme ne moc vyhovoval vzhled, ackoliv jsem se ho snazil zmensit co to slo, stale to bylo dost neohrabane a neustale vyskakovani postraniho panelu s funkcema se mi tez ne zrovna libilo. Je skoda, ze neexistuje kvalitni prehravac, ktery by vsak byl jednoduchy, se sirokou podporou a mel snadnou skinovatelnost a slo ho premenit v minimalisticky. XMMS2 by to mozna splnoval a sice ma mit nejake WinAmp-look-alike skiny, avsak jejich existence je spis mytus alfa a beta verzi z neexistujicich stranek.
  • 15. 2. 2009 7:04

    Lukáš Polívka
    Mně zase nikdy nepřirostly k srdci přehrávače s nestandardním, omalovánkovým vzhledem - většinou to bylo na škodu funkčnosti - a tak jsem hledal něco, co se chová jako standardní aplikace, která zapadá do prostředí. Velké přehledné okno atd.

    Na Windows jsem si oblíbil foobar2000, v KDE 3.5 mi přišel celkem použitelný Amarok. Teď na Mac OS X používám iTunes - má to svoje nedostatky (za celkem zásadní považuji mizernou podporu Ogg Vorbis a FLAC), ale rozhraní nakonec funguje docela pěkně. Pravdou je, že RhythmBox mi nikdy příliš nevyhovoval, a to jsem ho znovu zkoušel celkem nedávno.
  • 15. 2. 2009 13:12

    Solitary (neregistrovaný)
    Tez nejsem na omalovankove vzhledy... XMMS mam vzdy v nejakem skinu, ktery je pouzitelny, zadne divne variace s obrazkami, vhodny je kontrast, nerusive elementy a tlacitka musi byt jasne rozlisitelna (u Winampu jsem vzdy zustaval u Classic skinu, ten byl opravdu dost prehledny). Navic mam XMMS zmensene co to jde, pouze dva obdelnicky a to prehravac (typicky stale zmenseny) a playlisty, tez zmenseny, a kdyz potrebuju neco prepnout v playlistu, tak ho poklikanim roztahnu a zase zmensim... a tim to hasne, jinak prehravac neustale bezi nekde pod nanosem oken, takze ho staci vyvolat alt+tabem... to je opravdu vec ktera mi vyhovuje a vypada to, ze se to nezmeni.

    Ted by to uz chtelo jen sikovny plugin, ktery by to strcil do traybaru, mozna i s ovladacimi prvky a mel nejakou nerusivou traymsg, ktera by se vhodne objevovala a skryvala. Treba po najeti mysi na ovladaci prvky by se objevila jako aktivni a fungovala by jako playlist. Samozrejme je tu treba Gnome-applet-music nebo Alltray, ale ani jedno neni zrovna to, co si predstavuju.
  • 15. 2. 2009 9:31

    eee (neregistrovaný)
    Audacious pro prehravani podporuje kde co, doinstaluj a aktivuj si prislusne moduly v nastaveni.
  • 15. 2. 2009 13:19

    Solitary (neregistrovaný)
    Jestli se nepletu, tak toho Audacious asi neumi o moc vic nez XMMS... takze jen takovy ten zaklad, mp3, wma, ogg, wav, aac, flac... mozna jeste neco, ale mp4, m4a a urcite dalsi, to asi fakt nezkousne, zkousel jsem to. Leda ze by existoval nejaky zazracny balicek, ktery jsem prehledl :)
  • 15. 2. 2009 19:26

    bez přezdívky
    Pokud mas na mysli MP4 FAAD2 AAC/HE-AAC/HE-AACv2/DRM tak to je umozneno modulem(od verze1.4). Ale funkcnost jsem zkousel jen zbezne.Pro mne je priorita flac :-)
  • 15. 2. 2009 19:45

    Solitary (neregistrovaný)
    Pardon ma chyba, nedavno jsem balicek xmms-faad2 odinstaloval, kdyz jsem chtel prejit na rhythmbox, a uz ho zapomnel vratit... hm, koukam ze i ty m4a to zvlada, tak to me podrz. A to jsem tam ten balicek mel a nikdy mi to neslo.