Hlavní navigace

Nejnovější hrozby odhalené Talosem a jak se jim bránit

10. 11. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Abychom se dokázali bránit sofistikovaným kybernetickým útokům, je potřeba je nejprve poznat. Přinášíme aktuální kybernetické hrozby i to, jak se jim bránit. Vše popsané přímo odborníky z Cisca a jeho threat intelligence týmu Talos.

Každý, kdo se alespoň okrajově zabývá kybernetickou bezpečností, zná Talos. Zajímá vás, jaké hrozby objevili jeho specialisté za poslední rok, jak na ně reagovat, jak vlastně funguje pátrání po rizicích v síti, jak o nich informují veřejnost nebo jak vznikají signatury? Připojte se 26. listopadu na webinář, kde se to všechno dozvíte. Od zástupce Talos Securiy Resarch uslyšíte také přednášku na téma, jak útočníci zneužívají balíčky a nástroje OS, jako jsou například powershell a visual basic, a jak se těmto problémům vyhnout. Root.cz je mediálním partnerem akce.

S moderními přístupy k obraně proti útokům vás seznámí Cisco specialisté na bezpečnost. Řeč bude například o segmentaci, vícefaktorové autentizaci i Zero Trust přístupu a jeho prostředích, kde je ho potřeba uplatňovat – uživatelském, pracovním a aplikačním. U vícefaktorové autentizace se můžete těšit na praktickou ukázku onboardingu koncových uživatelů, která bývá často nejtvrdším oříškem při jejím uvádění do praxe.

Jedním z trendů je také využití cloudové bezpečnosti. Standardně totiž mohou bezpečnostní řešení působit jako sila a k pochopení a plnému využití jejich výstupů chybí společný kontext. Security as a Service zde může být řešením. Příkladem je nová bezpečnostní platforma Cisco SecureX, o které bude řeč. Ta dokáže tato řešení orchestrovat, vstupy z nich v kontextu analyzovat a na základě zjištěných dat automatizovat nápravná opatření. Pro uživatele bezpečnostních řešení je navíc SecureX zcela zdarma. I zde se můžete těšit na praktickou ukázku.

CS24_early

Seznámíte se také se systémem monitorování datových toků v síti Stealthwatch. Ten zpracovává telemetrii a sleduje anomálie, aniž by musel využívat instalované agenty. To je ideální pro odhalení skenovacích útoků – reconnaissance nebo lateral movement. Dokáže také ověřit správnost nastavení pravidel firewallu, což bude součástí další praktické ukázky.

Zvlášť v této době spojené s Covidem, kdy rizika rostou, jsou firmy nuceny hledat úspory. A bezpečnost je bohužel jednou z oblastí, kde se ti méně uvědomělí snaží šetřit. Zúčastněte se tohoto webináře a získejte cenné rady a informace, které vám pomohou, aby vaše snažení nebylo bojem s větrnými mlýny. Nikdo přece nechce být kvůli nezvládnutému útoku ve večerních zprávách.

Byl pro vás článek přínosný?