Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku NetBSD od Norbert Buček - Dobry Chcel by som sa spytat ako ? a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 7. 2001 8:31

    Norbert Buček (neregistrovaný)

    Dobry

    Chcel by som sa spytat ako ? a ci je to mozne mat Linux aj OpenBSD na jednom HDD. Kde by som nasiel nejaky navod ako na to.

  • 25. 7. 2001 15:36

    Michal Ludvig (neregistrovaný)

    Mozne to samozrejme je. Jednak OpenBSD podporuje linuxuv ext2fs a jednak Linux podporuje UFS partitions pouzivane OpenBSD.
    Jinak podrobny navod je na http://www.openbsd.org/ nekde v sekci tykajici se instalace.
    Mozne je napriklad mit jednu primarni partition pro Linux, jednu pro Linuxi swap a jednu pro OpenBSD. "Uvnitr" te se pak tvori vsechny dalsi (root, swap) potrebne pro beh OpenBSD.
    Trochu obtizne pro zacatecnika muze byt pochopeni, jak ze to vlastne s tema partisnama v OpenBSD chodi, takze je lepsi vyhradit si na pokusy 1 starsi disk a pustit se do experimentu. Je to totiz trosku jinak nez je na PC zvykem :-)Ale dokumentace je dobre napsana a urcite to podle ni zvladnete.

  • 26. 7. 2001 16:55

    Jaromir Dolecek (neregistrovaný)

    Predpokladam, ze jste se prepsal a mate na mysli spolecnou instalaci Linuxu a NetBSD.

    Pokud Vam nevadi anglictina, s kazdou binarni distribuci NetBSD je pro kazdou platformu k dispozici instalacni dokumentace, soubory INSTALL (ve formatech txt, postscript, html) ktere pomerne velmi dobre popisuji postup instalace. K nalezeni jsou pro i386 napr. na ftp://ftp.NetBSD.org/pub/NetBSD/NetBSD-1.5.1/i386/

    Ony dokumenty jsou pomerne zevrubne, dovolim si jen podotknout, ze nelze mit Linux i NetBSD na jedne partition, je nutno disk rozdelit tak, aby byla aspon jedna jen pro NetBSD. Jakmile budete mit jednu volnou partition pro NetBSD, staci nabootovat instalacni diskety a v sysinstu (programu pro instalaci systemu) vybrat prislusne volby. sysinst je prozatim opet jen v anglictine, pomalu probiha lokalizace i do cestiny.